02 Νοεμβρίου 2015

Είναι ο Γκλεν Κιμ σύμβουλος της Κυβέρνησης και πόσα παίρνει;

Tο θέμα της παραμονής ή όχι του Γκλεν Κιμ ως σύμβουλου της Κυβέρνησης επί οικονομικών ζητημάτων, καθώς και των απολαβών του, επαναφέρει στη Βουλή, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Ν. Κακλαμάνης ζητά να ενημερωθεί για την θεσμική σχέση, δια της οποίας φέρεται να συνδέεται ο Κορεάτης οικονομικός σύμβουλος με την κυβέρνηση, αφού μετά από τη “βοήθεια που προσέφερε” στον πρώην Υπουργό Υπ. Οικ., Γ. Βαρουφάκη, παρουσιάζεται και “στο πλευρό” του Ε. Τσακαλώτου, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Κακλαμάνης:

«Αποτελεί σύμβουλο σας ή είναι συνεργάτης κάποιου άλλου μέλους της Κυβέρνησης; Ποια θέματα χειρίζεται ως ιδιώτης που συνοδεύει τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό σε επίσημες συναντήσεις του στο εξωτερικό, στη σύνοδο κορυφής, σε Eurogroup και Ecofin; Οι ιδιότητες του ως συνεργάτης κυβερνήσεων και διαχειριστών κρατικών χρεογράφων -όπως είχε επισημάνει στη Βουλή ο Γιάννης Βαρουφάκης- για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης του χρέους έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα με τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου;» ρωτάει συγκεκριμένα ο Ν. Κακλαμάνης.

Τέλος, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών τονίζει ότι «πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή επίσημα έγγραφα της σύμβασης εργασίας ή οποιοδήποτε έγγραφο πιστοποιεί την πρόσληψη του από το Ελληνικό Δημόσιο, αφού ακόμη και σήμερα στη Διαύγεια φαίνεται να του καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση και έξοδα ταξιδιών, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμεί επίσημη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση και υπάρχουν ως και δημοσιεύματα, που “φωτογραφίζουν” τον Γκλεν Κιμ να απαιτεί αποζημίωση από το ελληνικό κράτος ύψους 375 χιλιάδων ευρώ για τις υπηρεσίες του».