04 Νοεμβρίου 2015

Όταν ο Καμμένος… έσωσε τον Ντασό

Ούτε η ηλικία του (είναι 89 ετών), ούτε τα πλούτη του (είναι ο 4ος πλουσιότερος στη Γαλλία και 69ος πλουσιότερος στον κόσμο), ούτε το σοβαρό μπλέξιμο που έχει με τη γαλλική Δικαιοσύνη εμποδίζουν τον Σερζ Ντασό (μεγαλομέτοχο της πολεμικής βιομηχανίας που κατασκευάζει τα πολεμικά αεροσκάφη Mirage και Rafale καθώς και τα πολυτελή τζετ Falcon) να επισκέπτεται την Ελλάδα και μάλιστα χωρίς κανείς να τον αντιληφθεί.

Αλήθεια, τι γυρεύει ο άνθρωπος αυτός που κατηγορείται για «κατάχρηση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, διαφθορά» και «αγορά ψήφων» στην Ελλάδα;

Σήμερα θα σας αποκαλύψω μία από τις επισκέψεις που έκανε ινκόγκνιτο στην Ελλάδα ο κ. Ντασό και αν δεν υπήρχε εκείνη την ημέρα απαγορευτικό απόπλου στο Αιγαίο, ίσως κανείς να μην τον είχε αντιληφθεί.

Βρισκόταν στη Σίκινο με τη θαλαμηγό του, μαζί με τον πρώην πρεσβευτή της Γαλλίας Ζαν Λουπ Κουν Ντερφόρζ, όταν ο πολυεκατομμυριούχος Ντασό εκλήθη ξαφνικά να επικοινωνήσει με τον (τότε) πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί

. Η τηλεφωνική επικοινωνία επρόκειτο να γίνει στη γαλλική πρεσβεία, συνεπώς η παρουσία του στην Αθήνα ήταν αναγκαία. Για να φύγουν όμως πρέσβης και Ντασό από τη Σίκινο με οκτώ μποφόρ έπρεπε να ζητήσουν τη βοήθεια της (τότε) ελληνικής κυβέρνησης.

Και ξέρετε ποιος τους… έσωσε; Ο Πάνος Καμμένος με… ελικόπτερο της Αερολέσχης, ο οποίος τότε (2006) ήταν υπουργός Ναυτιλίας.

Βηματοδότης