18 Νοεμβρίου 2015

Με αγωγές αντί εξηγήσεων απαντούν Σπίρτζης και Παππάς!

Mε αγωγές απαντούν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στα δημοσιεύματα ότι λειτουργούσαν γραφείο «εξυπηρετήσεων».

«Βεβαίως θα καταθέσουμε αγωγές», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών όταν ρωτήθηκε σχετικά, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντηση που είχε Συνάντηση Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ με εκπροσώπους της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD). «Το αν θα καταθέσουμε μηνύσεις ή όχι θα μας το πουν οι δικηγόροι. Είναι άλλο το νομικό κομμάτι και άλλο το πολιτικό κομμάτι. Το λέμε αυτό, γιατί δεν φυτρώσαμε. Κανείς από εμάς δεν φύτρωσε. Όλοι έχουν την πορεία τους και την ιστορία τους, και οι δημοσιογράφοι που είναι εδώ μάς γνωρίζουν χρόνια. Δεν υπάρχει περίπτωση να απολογηθούμε σε κάποιους που έχουν λεηλατήσει για χρόνια τη χώρα και το τραπεζικό σύστημα και έχουν εισφέρει στο να φτάσουμε εδώ όπου φτάσαμε», προσέθεσε.

«Δεν έχει σχέση αυτό που γράφουνε με εμάς, ούτε με τα πολιτικά μας γραφεία», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης. «Η στόχευση είναι άλλη», συμπλήρωσε, «έχει να κάνει με την αδειοδότηση των καναλιών, έχει να κάνει με τους ελέγχους για τα δάνεια που δίνονταν. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και δεν πρόκειται να κάνουμε και παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη. Θα προχωρήσει η εφαρμογή του νόμου για τα κανάλια και για τις συχνότητες όσο κι αν κάποιοι δεν το επιθυμούν και όποιες πιέσεις και αν ασκούν. Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι δεν γίνονταν μέχρι τώρα έλεγχοι στις εταιρίες ΜΜΕ επειδή υπήρχαν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.
«Γιατί δεν γινόταν μέχρι τώρα έλεγχος για τα δάνεια που δίνονταν στις εταιρείες των ΜΜΕ», αναρωτήθηκε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.