25 Νοεμβρίου 2015

Ποιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα κάνουν μπαράζ προσλήψεων

Τις αυξημένες ανάγκες λόγω της εορταστικής περιόδου επιχειρούν να καλύψουν μεγάλες αλυσίδες του εγχώριου λιανεμπορίου που προχωρούν τώρα σε έκτακτες προσλήψεις.
Η&Μ, Jumbo, Μουστάκας, Public, Lidl είναι μερικές μόνο από τις εταιρείες που προσλαμβάνουν τώρα έκτακτο προσωπικό για καταστήματά τους όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη, ενώ και νεοεισερχόμενοι στην ελληνική αγορά όπως η δανέζικη αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Jusk, η οποία ανοίγει αύριο το τέταρτο κατάστημά της για τη χώρα μας (σ.σ. στην περιοχή του Ελληνικού) επίσης προχωρά το τελευταίο διάστημα σε προσλήψεις προσωπικού.

Ειδικότερα, όσον αφορά την γνωστή σουηδική αλυσίδα Η&Μ, η οποία συνεχίζει την ανάπτυξή της ανά την Ελλάδα δεδομένων και των θετικών επιδόσεών της στη χώρα μας, καλύπτει αυτή την περίοδο θέσεις συμβούλων πωλήσεων μερικής απασχόλησης για τα καταστήματά της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αντίστοιχα και τα Public, προχωρoύν σε έκτακτες προσλήψεις για περίοδο απασχόλησης διμήνου, έως τα μέσα Ιανουαρίου ενώ αναζητούν και μόνιμο προσωπικό, έχοντας προγραμματίσει για τον σκοπό αυτό επιπλέον 15 θέσεις εργαζομένων.

Εκτακτο προσωπικό προσλαμβάνει αυτό το διάστημα, που είναι και το πιο κρίσιμο του έτους λόγω των αυξημένων πωλήσεων παιχνιδιών, η γνωστή αλυσίδα Μουστάκας. Στο ίδιο μοτίβο και τα Jumbo, που παραδοσιακά για τα Χριστούγεννα- οπότε πραγματοποιείται και πάνω από το 1/3 του ετήσιου τζίρου- προχωρούν σε προσλήψεις εποχιακού προσωπικού.

Από το χώρο των σούπερ μάρκετ, προσλήψεις μερικής απασχόλησης πραγματοποιούν τα Lidl κυρίως για θέσεις πωλητών και ταμίων.

Στις αλυσίδες που προσλαμβάνουν και επεκτείνονται στην ελληνική αγορά, έχοντας μάλιστα σκοπό να ανοίξει αρκετά νέα καταστήματα ανά την Ελλάδα και το 2016, περιλαμβάνεται και η δανέζικη Jusk από τον κλάδο του οικιακού εξοπλισμού. Η εταιρεία, με το άνοιγμα του τέταρτου καταστήματός της για την Ελλάδα αύριο Πέμπτη στο Ελληνικό, ολοκληρώνει την πρώτη φάση εισόδου της στην ελληνική αγορά. Σημειωτέον ότι, ήδη, για το πρώτο δίμηνο δραστηριοποίησής της στη χώρα μας οι εκπρόσωποι των Δανών θεωρούν ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, ενισχύοντας έτσι το πλάνο ανάπτυξης 40 καταστημάτων εντός πενταετίας στη χώρα μας.

Επισημαίνεται εδώ ότι η μερική απασχόληση κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει και από την ετήσια έκθεση ελληνικού εμπορίου 2015 την οποία παρουσίασε προχθες η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ): Η απασχόληση στο εμπόριο αυξήθηκε το 2015, με βάση τα στοιχεία του β΄ τριμήνου, κατά 5,3% μετά από συνεχή συρρίκνωση την περίοδο 2009-2014, ενισχυμένη κατά 32.824 θέσεις εργασίας. Παραμένει ωστόσο και το 2015 κάτω από τις 700.000 και συγκεκριμένα στα 657.320 άτομα. Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι η πλειονότητα των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν το 2015 στον κλάδο του εμπορίου ήταν μερικής απασχόλησης, αφού από τις 32.824 νέες θέσεις εργασίας οι 17.136 ήταν μερικής απασχόλησης και οι υπόλοιπες 15.688 πλήρους απασχόλησης. Επιπλέον, το ποσοστό της μερικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης έχει υπερδιπλασιασθεί από το 4,5% το 2008 στο 10,6% το 2015…

http://www.paraskhnio.gr/poies-epixeiriseis-stin-ellada-kanoy/