11 Νοεμβρίου 2015

Ο Παπαθεοδώρου ζητά από τον Παρασκευόπουλο όλη τη λίστα με τους ειδικούς συμβούλους

Την πλήρη λίστα με όλους τους προσληφθέντες ως ειδικούς συμβούλους του υπ. Δικαιοσύνης ζητά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου από τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Μετά τις καταγγελίες Πανούση και την υπόθεση του Πάνου Λάμπρου, ο οποίος είχε συνομιλίες με φυλακισμένους τρομοκράτες και ήταν και παραμένει ειδικός σύμβουλος του υπ. Δικαιοσύνης, ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε ερώτηση στη Βουλή και αίτηση κατάθεσης εγγράφων. Ζητά αφενός να διευκρινίσε ο κ. Παρασκευόπουλος «αν η συγκεκριμένη δραστηριότητα του κ. Λάμπρου ήταν με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ή τελούσε απλώς σε γνώση της. Ποια ήταν τα συγκεκριμένα καθήκοντα που του είχε αναθέσει μετά το διορισμό του ως συνεργάτη του».

Επίσης ζητά του χορηγηθεί «πλήρης λίστα όσων έχουν προσληφθεί βάσει του άρθρου 55 του π.δ. 63/2015 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄98) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τη δημοσίευση του π.δ. 25/2015 (Α’ 21) και έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και των άμισθων «εθελοντών» ειδικών συμβούλων που προσλήφθηκαν βάσει των εδαφίων που προστέθηκαν στην παρ. 4 του ως άνω άρθρου με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 24 του ν. 4320/2015 (Α’ 29), με αναλυτική καταγραφή των καθηκόντων τους, την περίοδο απασχόλησής τους αλλά και των αμοιβών τους».