18 Νοεμβρίου 2015

Πανούση στη Βουλή: Εάν με σκοτώσουν, κάποιος θα το χρεωθεί…

«Βόμβες» επεφύλασσε ο Γιάννης Πανούσης από την αρχή της κατάθεσής του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Εάν με σκοτώσουν, κάποιος θα το χρεωθεί. Είμαι 66 χρονών βέβαια και δεν θα χάσω και πολλά χρόνια αν με σκοτώσουν» είπε στην τοποθέτησή του.

Ο πρώην υπουργός αποκαλυψε πως αύριο, Πέμπτη, θα καταθέσει το πρώτο αίτημά του να του δοθούν οι κασέτες με τι υποκλαπείσες συνομιλίες που εμφανίστηκαν σε ΜΜΕ. «Αν έχουν καταστραφεί αυτές οι κασέτες, θα μιλάμε για σκάνδαλο τύπου Αμερικής. Θα είναι …gate αλλά δεν ξέρω ποιο όνομα θα έχει μπροστά.

Ο κ. Πανούσης προχώρησε περισσότερο: «Τα κείμενα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς τελείωναν «δεν θα του κάνει κάποιος μήνυση; Εχει απόρρητα έγγραφα» είπε και πρόσθεσε: «Εγώ δεν θέλω να κάνω συσχετισμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, αλλά κάποιος πρέπει να μου εξηγήσει γιατί έγινε αυτό» είπε.

Πρόσθεσε δε πως τα κείμενα των Πυρήνων της Φωτιάς λένε «πάνω-κάτω» όσα υποστηρίζουν και υπουργοί της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες του αστυνομικά μυθιστορήματα.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «διαχειρίζονται λάθος την υπόθεση» και πως θέλει να συναντήσει τον Πρωθυπουργό. «Θέλω να δω τον Τσίπρα γιατί είναι ο μόνος που έχω εμπιστοσύνη. Δεν έχω σε κανέναν άλλο και δεν θέλω να είναι κανείς άλλος μπροστά. Οταν τον συναντήσω θα του εξηγήσω γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν άλλο».

«Δεν είμαι Ρομπέν των δασών ούτε φιλοδοξώ να γίνω δον Κιχώτης. Αλλά δεν φοβάμαι, ούτε κάνω πίσω» σημείωσε.