12 Νοεμβρίου 2015

Αποκαθήλωση της Επιτροπής για τη διερεύνηση του χρέους

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής κρίνει ότι δεν είναι απαραίτητη η έρευνα που θα δείξει πώς διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος, ποιος ευθύνεται για τη διόγκωσή του και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί

Με απόφαση που αναρτήθηκε στο site κοινοβουλευτικής διαφάνειας και φέρει την υπογραφή του νέου προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, καταργείται και επισήμως η Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.
Πρόκειται για την επιτροπή που είχε συστήσει την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ερευνήσει το πώς δημιουργήθηκε το δημόσιο χρέος και πιο μέρος του είναι παράνομο και απεχθές.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, είχαν παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πλήθος υπουργών, καθώς τότε η κυβέρνηση επιχειρούσε να κρατήσει ψηλά την τακτική της σκληρής διαπραγμάτευσης και της διαγραφής του χρέους.

Από τότε ως σήμερα έχουν αλλάξει πολλά και όπως όλα δείχνουν, ο νέος πρόεδρος κρίνει ότι δεν είναι απαραίτητη μία έρευνα που θα δείξει πώς διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος, ποιος ευθύνεται για τη διόγκωσή του και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί.


Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ