17 Νοεμβρίου 2015

Νέο βίντεο-σοκ από το μακελειό στο Παρίσι: Κραυγές απόγνωσης, βογγητά πόνου, κλάμα [βίντεο]

Σοκ, φρίκη, πόνο. Αυτά είναι τα συναισθήματα που προκαλεί ένα ακόμη βίντεο από τους δρόμους του Παρισιού, τη νύχτα της Παρασκευής, λίγα λεπτά μόνο από τις δολοφονικές επιθέσεις σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια της πόλης.

Ανθρωποι τραυματισμένοι που φωνάζουν σε βοήθεια, κραυγές, μια απεγνωσμένη φωνή ενός άνδρα που φωνάζει «Μαμά, μαμά, μαμά», ύστερα τα βογγητά κάποιου άλλου που σφαδάζει από τους πόνους και στο τέλος το κλάμα μιας γυναίκας...  Και στο βάθος οι ήχοι από τις εκρήξεις.

Στην αρχή στο βίντεο διακρίνεται ενός άνδρας που έχει σκύψει πάνω από μια γυναίκα που βρίσκεται πεσμένη μπρούμυτα στο δρόμο. Ακίνητη. Ενας άλλος άνδρας προσπαθεί να στηριχτεί στο ένα το χέρι. Το πουκάμισό του είναι πνιγμένο στο αίμα. Κάποιοι άλλοι δίπλα του προσπαθούν να βοηθήσουν έναν άλλον τραυματία. Ενας άνδρας πετάγεται από το σοκάκι, κραυγές απελπισίας ακούγονται, δύο εκρήξεις. Ανθρωποι πεσμένοι κάτω πνιγμένοι στο αίμα δίπλα στα αναποδογυρισμένα τραπεζάκια που έχουν διασκορπιστεί στο πεζοδρόμιο. Η κάμερα του κινητού τηλεφώνου με το οποίο γυρίστηκε το βίντεο, εστιάζει στις πόρτες του Μπατακλάν. Η φιγούρα ενός άνδρα διακρίνεται στο βάθος. Οι σειρήνες ηχούν ξανά ο εικονολήπτης τρέχει πάλι πίσω να κρυφτεί στο σοκάκι. Ενας άνδρας περπατά κρατώντας το κεφάλι του, ένας ακόμη τραυματίας είναι στο έδαφος. Η ανατριχιαστική σιωπή διακόπτεται από τα βογγητά ενός άνδρα που σφαδάζει από τους πόνους. Πυροβολισμοί, λυγμοί, αστυνομικοί στην πόρτα του Μπατακλάν.