10 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Τα λεγε ο Σαμαράς γίδια, για την σχέση των ΣΥΡΙΖΑίων με την τρομοκρατία... τώρα πέστε απ' τα σύννεφα

«Κοιτάξτε κ. Τσίπρα, παρεΐτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία μπορεί να κάνουν, αλλά την ελληνική Βουλή και τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε, κ. Τσίπρα» είπε πριν από δεκατρείς μήνες ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα

«Κοιτάξτε κ. Τσίπρα, παρεΐτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία μπορεί να κάνουν, αλλά την ελληνική Βουλή και τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε, κ. Τσίπρα» έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα πολύ πριν ανοίξει το θέμα των σχέσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν ο Γιάννης Πανούσης καταγγείλλει ότι πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή του.

Ήταν Παρασκευή 10 Οκτωβρίου του 2014, πριν από περίπου δεκατρείς μήνες, και στη Βουλή διεξαγόταν συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ.

«Όποιος απόψε άκουσε τον κ. Τσίπρα, γνωρίζει πια τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Γιατί συνέβη απόψε το πρωτοφανές» είπε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε αναφερόμενος στον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Για το μεγάλο θέμα που το Σύνταγμά μας προβλέπει και που ο ελληνικός λαός επιθυμεί, της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς ντροπή βάφτισε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ όποιος βουλευτής δεν είναι Νέα Δημοκρατία ή ΠΑΣΟΚ. Και με μια προσωπική έπαρση μικρού Ναπολέοντα, δημοκρατικά αποκρουστική στον καθένα, θεώρησε εξωνημένους, θεώρησε αργυρώνητους τους βουλευτές που θα ήθελαν να ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόκειται περί πολιτικής αθλιότητας και είναι ντροπή να ακούγονται τέτοιες λέξεις».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια τρομοκράτησης των βουλευτών -όπως αντιλαμβανόταν η ΝΔ την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πείσει τους αμφιταλαντευόμενους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν τον προτεινόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, όπως και έγινε στις 25 Ιανουαρίου του 2015- ο Αντώνης Σαμαράς απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και είπε: «Κοιτάξτε κ. Τσίπρα, παρεΐτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία μπορεί να κάνουν, αλλά την Ελληνική Βουλή και τους βουλευτές δεν τους τρομοκρατείτε, κ. Τσίπρα. Ούτε στα μάτια των ξένων σας επιτρέπουμε να θέτετε σε αμφισβήτηση τη σταθερότητα της πατρίδας μας και της οικονομίας μας».

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player