08 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-«Πόλεμος» Πανούση - Τσίπρα-«Να πάει στον εισαγγελέα αντί να περιφέρεται στις εφημερίδες»- Τη Δευτέρα καταθέτει τα στοιχεία στον εισαγγελέα

- Αυστηρή απάντηση του Μαξίμου μετά τις καταγγελίες Πανούση για σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης
- "Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη”, αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο
- "Προφανώς, εφόσον ο πρωθυπουργός θεωρεί σκόπιμο να τα καταθέσω στον εισαγγελέα, αυτό και θα πράξω τις επόμενες μέρες", απαντά ο Πανούσης και αναμένεται αύριο να καταθέσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα
- Τι ειπώθηκε στην επικοινωνία Τόσκα - Πανούση

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προέβη ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης, ο οποίος καταγγέλλει σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης και μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήρθε και η... αυστηρή απάντηση από το πρωθυπουργικό γραφείο: “Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης, είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να τις καταθέσει, επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια, στην Δικαιοσύνη”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που κατά την πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στήριξε πολλές φορές επιλογές του κ. Πανούση που πυροδότησαν αντιδράσεις, αυτή τη φορά επέλεξε να τον... στήσει στον τοίχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επικοινώνησε με τον κ. Πανούση, θέτοντας του το ερώτημα γιατί δεν ενημέρωσε αρμοδίως από τη στιγμή που θεώρησε ότι υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και όχι αστυνομικό (σ.σ. αστυνομική προστασία).

Άμεση ήταν η απάντηση του Γιάννη Πανούση:

«Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός θέλει να δει στις εφημερίδες τα ονόματα των εμπλεκομένων, τα οποία ασφαλώς και θα διαρρεύσουν, όχι με δικιά μου ευθύνη» αναφέρει ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης απαντώντας στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου και προσθέτει:

«Μάλλον αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα. Και αυτό ήθελα να αποφύγω. Εκτός αν και τον ίδιο ‘βολεύει’ η εκκαθάριση του τοπίου».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR ο κ. Πανούσης λέει ότι είχε γνωστοποιήσει τα περισσότερα στοιχεία στον Πρωθυπουργό, εδώ και τέσσερις μήνες και επικαλείται σχετικά τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Τονίζει επίσης, σύμφωνα με το STAR, ότι αν και είχε ενημερωθεί το Μαξίμου, δεν υπήρξε αντίδραση και παραμένουν τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στα κορυφαία κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπογραμμίζει ότι εφόσον ο Πρωθυπουργός τον καλεί να πάει στον Εισαγγελέα, θα το κάνει μολονότι πιστεύει ότι θα δημιουργηθεί μείζον πολιτικό πρόβλημα με την αποκάλυψη των ονομάτων. Ωστόσο, σύμφωνα με το STAR, αφήνει ένα παράθυρο λέγοντας ότι δεν θα πάει αύριο αλλά τις επόμενες μέρες.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR


Ο κ. Πανούσης αναφέρθηκε και στο παρακάτω κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia:

ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ- ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ΄

"Στις 6 Νοεμβρίου είχε καλεστεί από το δικαστήριο για την υπόθεση Χαλανδρίου (Σ.Π.Φ.) εμπρησμών (FAI) και 5 ληστειών τραπεζών, ως μάρτυρας του αναρχικού συντρόφου της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου , ο κρατούμενος Ντούσκο Φάμπιο. Ο Ντούσκο μετήχθη από τις φυλακές Τρικάλων, που κρατούνταν, στις 5 Νοεμβρίου στις φυλάκές Κορυδαλλού. Δύο ώρες μετά τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα στην Γ πτέρυγα «εμφανίστηκε» εκτάκτως χαρτί από την ελληνική αστυνομία που με εντολή εισαγγελέα εφετών έδινε οδηγίες για τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ και φύλαξή του εκεί λόγω « επικινδυνότητας»…Τελικά μεταφέρθηκε στο Μεταγωγών και την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Διατυπώθηκε αίτημα στην δίκη να καταθέσει στην επόμενη συνεδρία, λόγω των συνεχών και εξοντωτικών του μεταγωγών, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Ο Ντούσκο δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι περήφανος για την φιλία του με τους Πυρήνες της Φωτιάς και αποχώρησε…

Λίγους μήνες μετά από τη μαζική απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ειδικές συνθήκες κράτησης, απομόνωσης μέχρι και αιφνιδιαστικές απαγωγές-μεταγωγές κρατουμένων προς τη ΓΑΔΑ και το Μεταγωγών. Με λίγα λόγια καταργήθηκε ο ειδικός χώρος Γ΄ στις φυλακές του Δομοκού, όμως το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ΄ στην πλειοψηφία των άρθρων εξακολουθεί να ισχύει (βλέπε φύλαξη κρατουμένων σε αστυνομικά κτίρια με σκοπό την απομόνωσή τους από άλλους κρατούμενους).
Κι όλα αυτά με φόντο τις νέες προκλητικές δηλώσεις Πανούση για σχέσεις «τρομοκρατών»- πολιτικών που δήθεν «αποσκοπούν στην ηθική και φυσική του εξόντωση». Η δημοσιογραφική διαχείριση της φαιδρότητας των λεγομένων Πανούση σε συνδυασμό με τις αστυνομικο-δικαστικές απαγωγές- μεταγωγές κρατουμένων, αποδεικνύουν για πολλοστή φορά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τα κατασταλτικά πειράματα που γίνονται στις πλάτες των κρατουμένων.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το νέο αυστηροποιημένο εσωτερικό μοντέλο διαχείρισης των φυλακών Κορυδαλλού. (Επιπλέον εσωτερικές απαγορεύσεις στην καθημερινότητα των κρατουμένων), καθώς και η αποσιώπηση της μεγάλης κινητοποίησης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες τόσο στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού όσο και στις γυναικείες 
Οι τοίχοι των φυλακών δεν κρύβουν την ασχήμια τους
Οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους
Νίκη στον αγώνα τους"

Ο κ. Πανούσης εξέφρασε την απορία πώς γίνεται μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς να κάνουν ακόμα παρεμβάσεις με κείμενά τους, μέσα από τις φυλακές.

"Βόμβα" Πανούση

Ο κ. Πανούσης, με συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”, υποστηρίζει πως έχει γράψει τα πάντα, με ονόματα, σε ένα “βιβλίο”, το οποίο βρίσκεται στα χέρια συμβολαιογράφου “μήπως μου συμβεί κάτι”.

“Έχουν χάσει ήδη τον ύπνο τους γιατί ξέρουν ότι ξέρω”, αναφέρει ο κ. Πανούσης, ο οποίος αμέσως μετά το τέλος της θητείας του στην πρώτη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε ένα εννιασέλιδο αστυνομικό κείμενο, που στην ουσία είναι οι 7 μήνες παρουσίας του στο υπουργείο, όπως λέει ο ίδιος. Σε αυτό το κείμενο ο καθηγητής Εγκληματολογίας αναφέρεται “σε ό,τι έχει συμβεί στο παρασκήνιο. Τι έχει γίνει με την τρομοκρατία, πού υπάρχουν διασυνδέσεις πολιτικών με την τρομοκρατία και με ποιον τρόπο αυτοί οι πολιτικοί απειλούν εμένα”.

Ο ίδιος, μάλιστα, λέει πως δεν φοβάται τις μηνύσεις καθώς το "πόνημα" έχει τη μορφή... μυθιστορήματος.