15 Νοεμβρίου 2015

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙ! Μάθανε από τους Γάλλους ότι ο τρομοκράτης πέρασε από τη Λέρο με πλαστό διαβατήριο

Τι λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι - Γάλλοι αστυνομικοί λένε ότι είναι όντως πλαστό και ότι εκδόθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με ανταποκριτή του Channel 4 - Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ελέγχονται για ευθύνες οι Ελληνικές αρχές - «Σφραγίδες» στα διαβατήρια και από Κροατία - Απ' το εξωτερικό τα μαθαίνει το ελληνικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Σε συντονισμό με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας, στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνεργάζονται με τις γαλλικές αρχές για τη συγκέντρωση πληροφοριών που ενδέχεται να σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ βρίσκονται σε επαφή με τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Γαλλίας και προσφέρουν την πλήρη συνεργασία τους, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί υπήκοοι των ΗΠΑ τραυματίστηκαν και μια Αμερικανίδα σκοτώθηκε στις επιθέσεις. Λαμβάνουμε τα αρμόζοντα μέτρα για αυτό, και η Υπηρεσία Δικαιοσύνης για τα Θύματα της Τρομοκρατίας στο Εξωτερικό υποστηρίζει τη βοήθεια που προσφέρει η κυβέρνηση στα θύματα και στις οικογένειές τους διαμέσου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του FBI», τονίζει σε ανακοίνωσή του αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των «New York Times» ανάμεσα στα στελέχη του FBI που θα βρεθούν στο Παρίσι για να ξεκινήσουν τις έρευνες βρίσκονται και ειδικοί στη συλλογή πληροφοριών από ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα.

Ενας ακόμη λόγος που οι ΗΠΑ θέλουν τους... ανθρώπους τους εκεί, είναι το γεγονός ότι επιθυμούν την άμεση μεταφορά πληροφοριών από τις γαλλικές αρχές στα γραφεία των αμερικανών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν μέσω ειδικών προγραμμάτων τυχόν επικοινωνίες σε υπολογιστές μεταξύ των δραστών και ανθρώπων στις αμερικανικές πολιτείες. Τα αποτελέσματα των ερευνών δεν είναι ακόμη σαφή.

Νέα στοιχεία για τους μακελάρηδες του Παρισιού

Την ίδια ώρα ενα ακρωτηριασμένο δάχτυλο, που βρέθηκε στο θέατρο Μπατακλάν, βοήθησε τις γαλλικές αρχές να αναγνωρίσουν τον έναν από τους δράστες του μακελειού στο Παρίσι, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 129 ανθρώπους, ενώ 325 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον Ομάρ Ισμαΐλ Μοστεφάι, έναν 30χρονο αλγερινής καταγωγής, ο οποίος ήταν ένας από τους τρεις που έκαναν την έφοδο στο συναυλιακό χώρο, όπου έγινε η πιο αιματηρή από τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.