17 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ της Πόρσε και της κόρης του Πολ Γουόκερ

Αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση η Πόρσε, μετά τους ισχυρισμούς πως το ίδιο το αυτοκίνητο ευθύνεται για το θάνατο του Πολ Γουόκερ. Η εταιρία επέμεινε πως αν πρέπει να καταλογιστεί κάπου λάθος, αυτό βρίσκεται στην οδήγηση του Αμερικανού ηθοποιού.
Ο Γουόκερ που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός από τις ταινίες Fast and Furious, έχασε τη ζωή του το 2013, όταν η Porsche Carrera GT, στην οποία επέβαινε τράκαρε σε μια κολώνα και τυλίχτηκε στις φλόγες.



Η κόρη του, Μίντοου Γουόκερ, 16 ετών, κατέθεσε μήνυση εναντίον της εταιρίας, ισχυριζόμενη πως ο πατέρας της επέζησε της σύγκρουσης, όμως κάηκε ζωντανός, επειδή ήταν παγιδευμένος στη θέση του.

Η Πόρσε δεν γινόταν να καθίσει με σταυρωμένα χέρια και εξέδωσε απάντηση στη μήνυση της Γουόκερ. Η Μίντοου ισχυρίστηκε στη μήνυσή της πως το αυτοκίνητο «ήταν γνωστό για τα θέματα αστάθειας και ελέγχου». Η Πόρσε απάντησε λέγοντας πως ο πατέρας της «ήταν γνώστης του μοντέλου, στο οποίο επέβαινε και δεν θα έπρεπε να αφήσει τον κολλητό του, να οδηγεί σε τόσο μεγάλη ταχύτητα».

Επίσης πέρα από το να γυρίσει την ευθύνη στον Γουόκερ, η εταιρία αρνήθηκε τις κατηγορίες, λέγοντας πως το αυτοκίνητο «χρησιμοποιήθηκε με λάθος τρόπο και τροποποιήθηκε» και συμπλήρωσε πως «δεν συντηρούνταν σωστά».



Η εταιρία επέμεινε σε όλη την απάντησή της, πως υπάρχει εμφανώς μερίδιο ευθύνης στον Γουόκερ, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, το οποιοδήποτε ποσό αποζημίωσης (αν υπάρξει) θα μειωθεί σημαντικά.

Εκπρόσωπος της μικρής Γουόκερ χαρακτήρισε «κάτι περισσότερο από απαράδεκτο» το γεγονός πως η Πόρσε προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης πίσω στον Αμερικανό ηθοποιό. «Αντίθετα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας, ο Πολ, καθόταν στη θέση του συνοδηγού, σε ένα όχημα που δεν είχε φτιαχτεί για να προστατεύει τους επιβάτες του» είπε και συμπλήρωσε: «Αν η Πόρσε είχε σχεδιάσει σωστά το αυτοκίνητο, ο Πολ θα έκανε αυτή τη στιγμή τα γυρίσματα του Fast and Furious 8 και η Μίντοου Γουόκερ θα είχε τον πατέρα της».