30 Νοεμβρίου 2015

Ιταλία: Με φάτνες διαδήλωσαν κατά του κομμουνιστή διευθυντή που «κατάργησε» σχολική γιορτή για τα Χριστούγεννα για να μην πρσβληθούν οι αλλόθρησκοι!

Λίγες ημέρες αφότου ο διευθυντής σχολείου στο Ροτζάνο στην περιφέρεια του Μιλάνου στην Ιταλία, αποφάσισε να «καταργήσει» τη χριστουγεννιάτικη γιορτή για να μην προσβληθούν αλλόθρησκοι μαθητές και για να μην υπάρξει «επικίνδυνη πρόκληση» από τα θρησκευτικά τραγούδια, διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν έξω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Στη διαδήλωση πρωτοστάτησε ο επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος με μία φάτνη ανά χείρας δήλωσε: «Δε φοβάμαι τους τρομοκράτες, αλλά όποιον σκέφτεται ότι πράττει το σωστό σβήνοντας τις παραδόσεις. Αν κάποιος εκτιμά ότι θα ευνοήσει τα παιδιά μας με το να καταργήσει τα Χριστούγεννα είναι τρελός».

Ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, μάλιστα, κάλεσε τον διευθυντή του Ινστιτούτου Γκαρόφανι, Μάρκο Πάρμα, να «επιλέξει μία άλλη δουλειά».

Στο μεταξύ, κρατώντας τη φάτνη κάλεσε τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ότι η 25η Δεκεμβρίου παραμένει η γιορτή των Χριστουγέννων.

«Είμαι σίγουρος ότι και στα παιδιά άλλων θρησκειών αρέσει να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα», συμπλήρωσε ο Σαλβίνι, ο οποίος ανακοίνωσε πως θα δωρίσει μία φάτνη στο σχολείο.

Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι πολίτες που κρατούσαν φέιγ βολάν που ανέφεραν: «Κερδίζουν οι τρομοκράτες αν σταματήσουν τα Χριστούγεννα», «Πάρμα ντροπή σου», «Για να μην προκαλέσεις σβήνεις τα Χριστούγεννα. Στις 25 Δεκεμβρίου το σχολείο να μείνει ανοιχτό και να πας για δουλειά».