10 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Τζιτζικώστας: Με χτυπούν οι βολεμένοι της ΝΔ-Τι είπε για τον Παπαμιμίκο ο οποίος πέρσι του ζητούσε την κομματική ταυτότητα

Στην χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό», βρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αρχικά είπε:  «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα ότι ενοχλώ. Ενοχλεί το σύστημα των βολεμένων στη Νέα Δημοκρατία, το γεγονός ότι από τις 23 του μηνός, αλλάζουμε και ξαναμπαίνει φρέσκος αέρας. Ξαναμπαίνουν άνθρωποι παραγωγικοί στην παράταξη. Αυτός τους ενοχλεί και χρησιμοποιούν ότι μπορείτε να φανταστείτε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη προεκλογική εκστρατεία του κ. Μεϊμαράκη λέγοντας: «Η χώρα βυθιζόταν στο χάος επί επτά ολόκληρους μήνες, ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, Capital controls, η χώρα κόντεψε να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, οι Έλληνες βρέθηκαν να γελοιοποιούνται παγκοσμίως και παρόλο αυτά η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν αύξησε τη δύναμη της, αλλά έχασε επιπλέον 200.000 ψηφοφόρους οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν σπίτι τους. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος δεν έκανε καλά την δουλειά του».

«Όταν έχεις δει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος, έχει βαθιές ιδεοληψίες, δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση και έχει ανικανότητα, τότε δεν μπορείς να λες το πρωί ότι ο Τσίπρας είναι ψεύτης και ανίκανος και το βράδυ να του προτείνεις τη θέση της αντιπροεδρίας στην κυβέρνηση σου αν εκλεγείς πρώτος. Μπερδέψαμε το μήνυμα μας», πρόσθεσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Είναι ένας μύθος» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφορικά με την τροπολογία που τον έκανε περιφερειάρχη.

«Το θέμα της ρύθμισης είναι ένας μύθος, διότι όταν έγινε αυτή η ρύθμιση, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καν την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο» σημείωσε για να του θυμίσει λίγο αργότερα ο Νίκος Χατζηνικολάου ότι η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε επί συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, τον Απρίλιο του 2012 και μάλιστα ψηφίστηκε με τη δεύτερη, κατόπιν συνεννόησης, αφού την πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ την απέρριψε.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκου ότι «ο κ. Τζιτζικώστας δεν έγινε περιφερειάρχης τον Μάιο του 2014 αλλά δύο χρόνια πριν, με ειδική τροπολογία που ζητούσε επίμονα ο ίδιος» απάντησε:

«Να βγει να εξηγήσει τι εννοεί. Ρωτήστε τον ίδιο. Εγώ το διαψεύδω».


Επιπλέον, είπε:  «Οι μηχανισμοί ακινησίας της Νέας Δημοκρατίας δίνουν τα ρέστα τους εναντίον μου και με χτυπήματα κάτω από τη μέση», και συνέχισε: «δέχομαι όλο αυτό το διάστημα χτυπήματα, γιατί ενοχλώ και το αντιλαμβάνομαι» και συνέχισε αναφέροντας ότι «τους ενοχλεί που η βάση και τα στελέχη της ΝΔ, ολοένα και περισσότερο αγκαλιάζουν την υποψηφιότητα που θα φέρει την αλλαγή στην παράταξη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε συνταγματολόγους προς μια τέτοια κατεύθυνση».

Ο κ.Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στον Αντώνη Σαμαρά και υπογράμμισε ότι «Η χώρα είχε βρεθεί σε ένα σημείο, όπου ή θα εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα αποφεύγαμε αυτό που ζούμε σήμερα ή θα πηγαίναμε σε μία διαδικασία εκλογής Προέδρου που δεν θα πρόεκυπτε και προφανώς θα φτάναμε σε εκλογές», «Αυτό που πρότεινα τότε, επειδή έβλεπα το αδιέξοδο και επειδή έβλεπα ότι για την οικονομία θα ήταν καταστροφή εάν πάμε σε εκλογές, είπα ότι ίσως θα ήταν πιο σωστό εάν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα βήμα πίσω και να τους εκθέσει».

Τέλος, συμπλήρωσε:  «Εγώ τότε είχα πει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας προκειμένου να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα».