30 Νοεμβρίου 2015

Χάκερς: Διορία ως την Πέμπτη-Καθησυχάζει η ΕΥΠ και η ΤτΕ

Οι χάκερς που απειλούν με «εισβολή» στα συστήματα ελληνικών τραπεζών έστειλαν νέο μήνυμα, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε αυτό, δίνουν διορία έως την Πέμπτη, προκειμένου να τους δοθούν τα λύτρα των 700 bitcoin (250.000 ευρώ) που ζητούν από ελληνικές τράπεζες, προκειμένου να μην «ρίξουν» τα πληροφοριακά τους συστήματα.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πάντως- που ασχολείται με το θέμα μαζί με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αλλά και την Τράπεζα της Ελλάδος- διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και πως τα συστήματα είναι «θωρακισμένα».

"Είμαστε έτοιμοι για την επίθεση των χάκερ"

Η Τράπεζα της Ελλάδος διαβεβαιώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικό κίνδυνο από τους χάκερς «Armada Collective» οι οποίοι προσπαθούν να επιτεθούν από την Πέμπτη το απόγευμα στο σύστημα e-banking τριών ελληνικών τραπεζών και εκβιάζουν ζητώντας λύτρα σε Bitcoin.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97.8 ο Σωτήρης Καψώχας, από την Τράπεζα της Ελλάδος είναι σε ετοιμότητα και έχουν τη δυνατότητα να αποκρούσουν ενδεχόμενη επίθεση διεθνών χάκερς στα ηλεκτρονικά συστήματα των ελληνικών τραπεζών.

Από το τραπεζικό σύστημα διαμηνύουν ότι  δεν υπήρξαν υποκλοπές στοιχείων πελατών και ότι μέχρι σήμερα οι εργασίες γίνονται κανονικά.