02 Νοεμβρίου 2015

«Φουντώνει» ο πόλεμος ανάμεσα στην μητέρα της Ζωής και την κυβέρνηση

«Φουντώνει« η κόντρα ανάμεσα στη Λίνα Αλεξίου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη δικαιοσύνη από όσο φαίνεται να δίνει την λύση. Η αντιπρόεδρος του ΕΣΡ που εκτελεί πλέον χρέη προέδρου, μάλλον «πληρώνει» την διαμάχη της κυβέρνησης με την κόρη της, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει ο Γρηγόρης Μελάς στο προσωπικό του blog στο newsit.gr, μετά την ψήφιση νέου νομοσχεδίου για τις άδειες των τηλεοπτικών αδειών, η κυβέρνηση έχει σκοπό να τοποθετήσει νέα μέλη στην αρμόδια επιτροπή και να «πετάξει» εκτός τη μητέρα της πρώην Προέδρου της Βουλής.

Το ΕΣΡ το οποίο λειτουργεί με τέσσερα από τα επτά μέλη και με την αντιπρόεδρο Λίνα Αλεξίου να εκτελεί χρέη προέδρου ύστερα από τη λήξη της θητείας του Ιωάννη Λασκαρίδη, έχει καταθέσει προτάσεις και αντιρρήσεις- σχετικά με το καινούργιο νομοσχέδιο. Η τωρινή όμως κυβέρνηση προσπαθεί να ακυρώσει τη διάταξη της προηγούμενης κυβέρνησης που είχε παρατείνει με διάταξη την τετραετή θητεία για ακόμα τέσσερα έτη, με αποτέλεσμα να φουντώσει η «κόντρα», με την Λίνα Αλεξίου να σκοπεύει να ακολουθήσει τη δικαστική οδό για να παραμείνει στη θέση της.

Πάντως η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να συγκαλέσει διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να ορίσει νέα μέλη με τετραετή θητεία θέτοντας με αυτό τον τρόπο εκτός ΕΣΡ τη μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου που μέτρα πέντε χρόνια στην Αρχή.