06 Νοεμβρίου 2015

Ιρανή κουκλάρα φωτογραφιζόταν χωρίς μαντίλα - Την ανάγκασαν να εγκαταλείψει την χώρα [εικόνες]

Οταν η Ιρανή ηθοποιός και σκηνοθέτης Sadaf Taherian ξεκίνησε να ποστάρει στα social media φωτογραφίες χωρίς χιτζάμπ, άρχισε να ανησυχεί κιόλας.
Οπως είπε στον Masih Alinejad, δημοσιογράφο που «τρέχει» τη σελίδα My Stealthy Freedom, είχε άγχος για τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν για τις πόζες της χωρίς το μουσουλμανικό παραδοσιακό κάλυμμα κεφαλής.

Ωστόσο, δεν είχε ιδέα γι' αυτό που θα γινόταν. Οι ηγέτες της χώρας της καταδίκασαν την ενέργειά της και της έκαναν τόσο άγρια επίθεση, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της.


Οταν μάλιστα μια άλλη ηθοποιός η Chekame Chaman-Mah την υπερασπίστηκε, η κυβέρνηση κινήθηκε και απαγόρευσε και την παρουσία και των δύο από την τηλεόραση.

Ο Hossein Noushabadi υπουργός Πολιτισμού του Ιράν τους επιτέθηκε δημόσια.

«Οσον αφορά το υπουργείο, τα δύο αυτά πρόσωπα δεν θεωρούνται πλέον καλλιτέχνες και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ενεργούν», δήλωσε.


Εξαιτίας των απειλών και των επιθέσεων, η Sadaf Taherian δεν αισθανόταν ασφαλής στο σπίτι της και κατέφυγε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Θέλω να ζήσω σε ένα μέρος και να ζήσω με τον τρόπο που με κάνει ευτυχισμένη», τόνισε και εξακολουθεί να δημοσιεύει φωτογραφίες στο Facebook χωρίς μαντίλα.


Η ηθοποιός δηλώνει σοκαρισμένη και απογοητευμένη από τη διάσταση που πήρε το ζήτημα.

«Δεν περίμενα κάτι τέτοιο από τον λαό του Ιράν, από τη δική μου κουλτούρα», είπε και προσέθεσε: «Ακουσα τόσες προσβολές. Ειλικρινά, δεν μπορώ να ανταποκριθώ με τον ίδιο τρόπο. Αισθάνομαι λύπη για την αντίδρασή τους, δεν έχω να πω κάτι άλλο».