29 Νοεμβρίου 2015

Αυτά είναι τα αντίποινα της πλάκας που υπέγραψε ο Πούτιν!

Τέρμα σε κάθε τουριστική και κάθε είδους οικονομική συνεργασία με την Τουρκία έθεσε η Ρωσία. Τα σκληρά αντίμετρα περιλαμβάνουν την αναστολή της διακίνησης πολιτών χωρίς βίζα, την απαγόρευση των πτήσεων τσάρτερ καθώς και την απαγόρευση εισαγωγής συγκεκριμένων προϊόντων.

O ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο τίθεται σε ισχύ ένα σύνολο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ως αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από την τουρκική πολεμική αεροπορία στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας.

Επιπλέον, απαγορεύθηκε στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών, επισημαίνεται στο διάταγμα που δημοσίευσε το Κρεμλίνο.

«Οικονομικές κυρώσεις σαν κι αυτές που η Ρωσία επέβαλε σε βάρος της Τουρκίας, το μόνο που θα επιτύχουν είναι να επιδεινώσουν το πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας» διεμήνυσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος με δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.