13 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο: Η εξέλιξη του ανθρώπινου προσώπου σε έξι εκατομμύρια χρόνια

Δείτε πώς ένας καλλιτέχνης που ασχολείται με την παλαιοντολογία απεικόνισε σε ένα βίντεο διάρκειας ενάμιση περίπου λεπτού τις αλλαγές στο πρόσωπό μας

Την εξέλιξη του ανθρώπινου προσώπου μέσα σε έξι εκατομμύρια χρόνια επιχείρησε να αποτυπώσει σε ένα βίντεο διάρκειας ενάμιση περίπου λεπτού ένας καλλιτέχνης.
Ο John Gurche θεωρείται «παλαιο-καλλιτέχνης» καθώς ασχολείται με την παλαιοντολογία. Δημιούργησε αυτό το βίντεο με σκοπό να αποτυπώσει την δραματική αλλαγή που έχει καταγραφεί από τους επιστήμονες στο ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς να είναι κύριο μέλημά του να μείνει πιστός στις επιστημονικές προδιαγραφές. Εν τούτοις το έργο του θεωρείται αρκετά ενδεικτικό και δημοσιοποιήθηκε από δεκάδες αξιόπιστους φορείς, μεταξύ αυτών και των Εκδόσεων του Πανεπιστημίου Yale.

Η υποδοχή από το κοινό ήταν πάντως αμφιλεγόμενη. Πολλοί χαιρέτησαν την προσπάθειά του ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή και αξιόλογη, όμως εξίσου πολλοί ήταν και όσοι σημείωσαν πως είναι πολύ επιπόλαιη και πως τελικά καταλήγει στο πρόσωπο του ίδιου του καλλιτέχνη, αν και ξεκινά από προγόνους της μαύρης φυλής - κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων και για φυλετικές διακρίσεις.