28 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο-σοκ: Ένοπλοι δολοφονούν εν ψυχρώ τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου στο Ντιγιάρμπακιρ

Σφοδρή η ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους δράστες - Άγνωστα τα κίνητρα της δολοφονίας

Τη στιγμή της επίθεσης ενόπλων που δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ το πρωί του Σαββάτου κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός.

Τα πλάνα που μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια  είναι συγκλονιστικά: Οι αστυνομικοί προσπαθούν αρχικά να προστατευθούν από τα πυρά όταν από μπροστά τους περνάει ένας μαυροφορεμένος άνδρας ο οποίος συνεχίζει να πυροβολεί.

Η μάχη κρατά για πολλά λεπτά με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή. Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για δύο νεκρούς και τραυματίες αστυνομικούς και δημοσιογράφους.

Η στιγμή της ανταλλαγής πυρών


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας νεκρός είναι ο πρόεδρος του τοπικού δικηγορικού συλλόγου Ταχίρ Ελτσί και ο δεύτερος ένας αστυνομικός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί αλλά και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου και μιας ομάδας δικηγόρων, προκαλώντας την άμεση επέμβαση των δυνάμεων της τάξης.

Η δολοφονική επίθεση έγινε τη στιγμή που ο Ελτσί έκανε δηλώσεις μπροστά σε μιναρέ που υπέστη ζημιές σε συγκρούσεις ανάμεσα στη νεολαία του ΡΚΚ και τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρακτορείο Αναντολού κατηγόρησε για την επίθεση το ΡΚΚ.

Μετά το τραγικό περιστατικό στην πόλη επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ τη θλίψη του για το περιστατικό εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν. «Το περιστατικό αυτό δείχνει πόσο δίκαιος είναι ο αποφασιστικός αγώνας της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας» ανέφερε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο παρελθόν ο Ελτσί είχε είχε κατηγορηθεί γιατί με δηλώσεις του είχε υποστηρίξει ότι «το ΡΚΚ δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση».