25 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Έξαλλος ο Μπαλαούρας με ΣΥΡΙΖΑίους που παρήγγειλαν καφέδες την ώρα της συνεδρίασης


Γέλια και παρατηρήσεις προκάλεσε η είσοδος του σερβιτόρου του καφενείου της Βουλής, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών όπου συζητείται ο προϋπολογισμός.

Ήταν τη στιγμή που στο βήμα βρισκόταν ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, όταν στην αίθουσα μπήκε ένα από τα γκαρσόνια του καφενείου της Βουλής. Κάποιοι από τους βουλευτές όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο πειρασμό και ξεκίνησαν τις παραγγελίες. Ήταν τότε που παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Μπαλαούρας, που φανερά ενοχλημένος τόνισε: «Προσβάλλετε τον ομιλητή με το να παραγγέλνετε την ώρα που μιλάει. Δείξτε σεβασμό στον ομιλητή».

Τότε οι βουλευτές υπερασπίστηκαν το γκαρσόνι, λέγοντας ότι δεν φταίει εκείνος αλλά οι ίδιοι, με τον Μάκη Βορίδη να κάνει και μια πρόταση: Να επανέλθει αυτό που γινόταν παλιά, να υπάρχουν δηλαδή στις εισόδους της Γερουσίας και στις άλλες εισόδους των αιθουσών των επιτροπών σταντς με καφέ, κάτι το οποίο είχε καταργηθεί επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου.  Ο κ. Μπαλαούρας έκανε δεκτή τη συγκεκριμένη πρόταση και υποσχέθηκε ότι θα το κανονίσει.

Αφού θεώρησαν πως το περιστατικό… πέρασε, ο κ. Σταϊκούρας συνέχισε την ομιλία του. Όμως κάποιοι ήθελαν απεγνωσμένα να πιουν καφέ και συνέχισαν τις παραγγελίες τους στο γκαρσόνι του καφενείου της Βουλής σαν να μην είχε συμβεί τίποτα!

Ο κ. Μπαλαούρας διέκοψε για άλλη μια φορά τον κ. Σταϊκούρα και με πιο επιτακτικό ύφος είπε: «Δεν θα το ξαναεπιτρέψω. Να παίρνετε τηλέφωνο να παραγγέλνετε. Η σύσταση πηγαίνει κυρίως στους βουλευτές του δικού μου κόμματος, να σέβεστε τον ομιλητή».

Αμέσως μετά κάποιο άλλο μέλος της επιτροπής διευκρίνισε πως η παραγγελία ήταν… διακομματική.