03 Νοεμβρίου 2015

Πλακώνεται ο Μουρούτης με τον Μαυρίδη για τον Φίλη

Μόλις τη δεύτερη μέρα λειτουργίας του καινούργιου site liberal.gr οι δύο βασικοί συντελεστές του, ο Θανάσης Μαυρίδης και ο Γιώργος Μουρούτης ξεκίνησαν να πλακώνονται. Αφορμή, οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Γράφει ο Γ. Μουρούτης στο Facebook
«Γιατί διαφωνώ με τον Thanasis Mavridis ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Φίλης:
Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην άποψή του, έστω και αν αυτή είναι αιρετική ή αντιδημοφιλής...

Κάθε πολίτης έχει όχι μόνον δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να εκφράζεται ελεύθερα, αναλαμβάνοντας ακόμα και την ευθύνη απέναντι στο Νόμο (στην προκειμένη περίπτωση τον αντιρατσιστικό) που ψήφισαν κάποιοι άλλοι γι αυτόν...

Ο πολιτικός όμως και πολύ περισσότερο ο Υπουργός, οφείλει να σέβεται έναν νόμο, όσο και αν δεν του αρέσει. Δεν έχει δικαίωμα να παρανομεί, δεν έχει δικαίωμα να του αρέσει π.χ. ο Νόμος ως προς το ένα σκέλος του και να μην του αρέσει ως προς κάποιο άλλο.

Γι αυτό και μόνο ο κ. Φίλης πρέπει να παραιτηθεί αυτομάτως από Υπουργός. Γιατί δεν σέβεται το Νόμο της Ελληνικής πολιτείας που καλείται να υπηρετήσει.

Γιατί μόνον με την παραίτησή του μπορεί να διατηρήσει αναλοίωτο το δικαίωμά του να λέει όπου και όπως επιθυμεί την άποψή του.

Όμως ο κ. Φίλης πρέπει να παραιτηθεί και για έναν ακόμα λόγο. Γιατί είναι υπουργός παιδείας. Όχι Ανάπτυξης, ή Γεωργίας. Είναι υπουργός Παιδείας. Φανατάζεστε για παράδειγμα ο υπουργός Πολιτισμού να δήλωνε ότι θα έπρεπε να κατεδαφιστεί η Ακρόπολη για να γίνει επένδυση στον βράχο;

Θα έπρεπε να του επιτρέψουμε να παραμείνει στην θέση του για να εκφράζει αντίστοιχες απόψεις; Προφανώς όχι!

Ο κ. Φίλης πρέπει να παραιτηθεί. Γιατί μόνον με την παραίτησή του θα περισωθεί και το (όποιο) κύρος του υπουργείου του που κακοποιήθηκε από τον Μπαλτά και διασύρεται από τον κ. Φίλη...»

Εδώ το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη

http://www.liberal.gr/arthro/19480/epikairotita/2015/o-filis-echei-dikaioma-na-echei-apopsi-o-upourgos-paideias-.html