09 Νοεμβρίου 2015

Χαμός σε σχολείο στο Αγρίνιο! Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή, από τσογλανάκια, επειδή κουρεύτηκε (ΦΩΤΟ)

Ο 12χρονος Χρήστος ετοιμάστηκε την περασμένη Παρασκευή για να πάει σχολείο, όπως άλλωστε συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα, σίγουρα όμως δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό που θα συνέβαινε.
Ο Χρήστος είναι μαθητής του πρώτης γυμνασίου του 7ου Γυμνάσιου Αγρινίου. Όλα ξεκίνησαν όταν οι συμμαθητές του άρχιζαν να πειράζουν τον μικρό μαθητή και να τον χτυπάνε στον αυχένα και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του επειδή είχε κουρευτεί. Γρήγορα όμως το αστείο πήρε απρόβλεπτη τροπή καθώς ο Χρήστος δέχτηκε επίθεση από μια ομάδα 15 συμμαθητών του.

Οι «νταήδες» άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές όπου μπορούσαν, με αποτέλεσμα ο 12χρονος να πέσει στο έδαφος.

Στο σημείο όπως ήταν αναμενόμενο επικράτησε πανικός ενώ ο μαθητής ειδοποίησε την μητέρα του, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί. Η μητέρα του μικρού Χρήστου τον μετέφερε άμεσα στο νοσοκομείοΑγρινίου τον γιο της ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ευτυχώς τα άγρια χτυπήματα τα οποία δέχθηκε δεν του προκάλεσαν σοβαρό τραυματισμό, ωστόσο χρειάστηκε η νοσηλεία του για περίπου μία ώρα, με τους γιατρούς να του τοποθετούν ειδικό κολάρο στον αυχένα.

Η μητέρα του μαθητή δηλώνει: «Πρόκειται για ένα από τα πιο ήσυχα παιδιά και ίσως απ΄ ότι φαίνεται, αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι συγκεκριμένοι μαθητές. Τον χτύπησαν αρκετά και τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Τι θα γινόταν σε περίπτωση που χτυπούσε με το κεφάλι στο έδαφος; Άμεσα έσπευσα στο σχολείο και ζήτησα εξηγήσεις από τον Διευθυντή. Μου είπε ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές θα τιμωρηθούν. Από την πλευρά μου θα φτάσω το θέμα μέχρι τέλους. Ήδη έχω επικοινωνήσει με τους αρμόδιους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απ’ όπου και θα περιμένω απαντήσεις. Πρόκειται για άγριο κρούσμα bullying.

Η κοινωνία μας πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ακόμη περισσότερο σε τέτοια θέματα, που δυστυχώς έχουν βρει τη σημερινή εποχή έδαφος και χώρο στα σχολειά μας».

Σύμφωνα με τον μικρό Χρήστο, οι μαθητές οι οποίοι του επιτέθηκαν τον έχουν ξαναενοχλήσει στο παρελθόν.