28 Νοεμβρίου 2015

Ο σεφ- πυξίδα… του Προεδρικού!

Υπάρχει ένας άνθρωπος-πυξίδα στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον οποίο καταλαβαίνεις συνήθως αν θα διαρκέσει πολύ ή όχι η σύνοδος των πολιτικών αρχηγών! Ποιος είναι αυτός όμως και ποιες αρμοδιότητες έχει;

Ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Στέφανος Τσιαμπαλής και είναι ο σεφ του Προεδρικού!

Αν και η σύνοδος έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι, ο σεφ δεν πρόκειται να σερβίρει φαγητό. Θα ετοιμάσει πορτοκαλάδες, καφέδες, τσάι και σε περίπτωση που η σύσκεψη πάει περισσότερο από δύο ώρες, σαντουιτσάκια. Αλλά πώς να κρατήσει πολλή ώρα η σύσκεψη; Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συζητήσει το Ασφαλιστικό, αφού δεν το θεωρεί εθνικό θέμα, και αγρίεψε μάλιστα όταν της τηλεφώνησε ο κ. Τσίπρας για να της το ανακοινώσει, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί, ο Στ. Θεοδωράκης ότι δεν πρόκειται να δώσει άλλα δανεικά στην κυβέρνηση, ο Ι. Πλακιωτάκης επεσήμανε στον κ. Τσίπρα την αδυναμία της κυβέρνησής του να υλοποιήσει τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις, ο δε Β. Λεβέντης του είπε ότι θέλει οικουμενική κυβέρνηση και προέβλεψε μάλιστα ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου «βγάζει – δεν βγάζει τον Γενάρη».

Εκτός αν καταφέρει ο Πρ. Παυλόπουλος να τους ενώσει… Λένε ότι ίσως και να χρειαστεί αρκετή ώρα για να εκδώσουν την κοινή ανακοίνωση, λόγω των διαφωνιών που θα υπάρξουν. Πάντως ο Ν. Βούτσης ήταν τυπικός. Θα στείλει πάλι η Βουλή τις πρακτικογράφους της, όπως μας αποκαλύπτει ο Βηματοδότης.