04 Νοεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Αμετανόητος ο μόσχος... απάντησε στους επικριτές του κατηγορώντας τους ως εθνικιστές

Και ως γνωστόν ο "εθνικισμός" είναι έγκλημα... σε αντίθεση με την άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων που είναι ποινικό αδίκημα, αλλά αποτελεί "προσωπική άποψη" οπότε ΟΚ... ενώ όσα του λένε οι άλλοι δεν είναι "προσωπική άποψη" αλλά "εθνικιστική ρητορεία"...

Απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την Γενοκτονία των Ποντίων, έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο υπουργός κατήγγειλε τα στερεότυπα, που επικρατούν στην χώρα και για την αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου.

«Είναι αλήθεια ότι είναι πολλές οι περισπάσεις που δεν μας επιτρέπουν να σκεφτούμε με εύλογο τρόπο τα προβλήματα... Συνεχώς μπροστά μας ορθώνονται παλαιότερα και νέα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών. Τέτοια είναι μια αναζωπύρωση του εθνικιστικού λόγου, τα ζούμε καθημερινά δυστυχώς, και ως υποτίθεται παρηγορητικό λόγο στις στιγμές της κρίσης», ανέφερε.

Ως πηγή έμπνευσης για διάλογο χαρακτήρισε τις δηλώσεις του κ. Φίλη, η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

«Βλέπουμε φαινόμενα που φτάνουν στα όρια του χουλιγκανισμού όταν τολμήσει ένας άνθρωπος να πει το οτιδήποτε, από τον πιο απλό πολίτη έως κάποιον που έχει θεσμικό ρόλο να πει κάτι που θα μπορούσε όχι να υιοθετηθεί αλλά να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περαιτέρω συζητήσεις», δήλωσε.