04 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο: Ο διάλογος της Σίας Αναγνωστοπούλου με φοιτητές που εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές εισέβαλαν στο κτίριο και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για ελλείψεις στα πανεπιστήμια

Περίπου 250 φοιτητές εισέβαλαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας διαμαρτυρόμενοι για τα μειωμένα κονδύλια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι φοιτητές εισέβαλαν στο κτίριο και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη σε αμφιθέατρο του υπουργείου.

Όταν έφτασε στον χώρο η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου είχε ένα σύντομο διάλογο με τους φοιτητές, που εκείνη την ώρα ετοιμάζονταν να αποχωρήσουν, κατά τον οποίο τους ζήτησε να μείνουν για να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Όταν εκείνοι της απάντησαν ότι τους χτύπησαν οι αστυνομικοί, η αναπληρώτρια υπουργός τους είπε να της δείξουν ποιοί το έκαναν αυτό και τους διαβεβαίωσε ότι ζήτησε να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το υπουργείο. Στη συνέχεια οι φοιτητές άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και έφυγαν από τον χώρο του υπουργείου.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player