08 Νοεμβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία: Πολύ σοβαρές σκιές από τις καταγγελίες Πανούση-Άδωνις: Ο εισαγγελέας πότε θα παρέμβει;-Κυριάκος: Ανεπαρκέστατη η απάντηση της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ζητεί η Συγγρού

Πολύ σοβαρές σκιές αφήνουν οι καταγγελίες του πρώην υπουργού Γιάννη Πανούση στο Πρώτο Θέμα, τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Με ανακοίνωση ζητεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ο πρωθυπουργός, αλλά και «η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Τα όσα καταγγέλλει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για  σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές. Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού».

Κυριάκος: Ανεπαρκέστατη η απάντηση της κυβέρνησης για Πανούση

«Να επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη και να διερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Πανούση» ζητεί  ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

«Να επιληφθεί άμεσα η Δικαιοσύνη και να διερευνήσει τις καταγγελίες του κ. Πανούση» ζητεί  ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή της καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ.  Μητσοτάκης μιλώντας από το Βόλο απ' όπου περιοδεύει δήλωσε “Θέλω να εκφράσω τον έντονο προβληματισμό μου για τις δημόσιες δηλώσεις του τέως υπουργού Προστασίας  του Πολίτη, κ. Πανούση.

Οι αναφορές που έκανε για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που απειλούν ευθέως τη ζωή του γεννούν εντονότατο προβληματισμό. Η δε απάντηση της Κυβέρνησης είναι ανεπαρκέστατη.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα και να διερευνήσει αυτές τις εξαιρετικά ανησυχητικές καταγγελίες».

Γεωργιάδης για Πανούση: Σε ποιο κράτος πρώην υπουργός θα έκανε τέτοια καταγγελία και δε θα είχε επέμβει εισαγγελέας;

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε, σήμερα Κυριακή, τον Πύργο Ηλείας, όπου και συναντήθηκε με τον βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, τοπικά στελέχη, φίλους και υποστηρικτές.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΝΟΔΕ Ηλείας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: "Βγαίνει ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως και κάνει αυτές τις συγκλονιστικές καταγγελίες ότι υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, προφανώς του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο έχουν σχέση με την τρομοκρατία, αλλά απειλούν και τη δική του ζωή. Και ότι μάλιστα αυτές τις σχέσεις με την τρομοκρατία, τις απειλές κατά της ζωής του, τις γνωρίζει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ο οποίος, για αυτόν το λόγο, τον έβγαλε από το κυβερνητικό συμβούλιο για να μην κινδυνεύσει η ζωή του. Πείτε μου τώρα εσείς, σε ποιο κράτος του κόσμου ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως θα μπορούσε να κάνει μια τέτοιας μορφής καταγγελία και σήμερα να μην έχει γίνει χαμός, να μην έχει επέμβει εισαγγελέας, να μην έχουν συγκληθεί υπουργικά συμβούλια και να πουν: Έχουμε υπουργούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες και απειλούν τη ζωή άλλου Υπουργού;".