23 Νοεμβρίου 2015

ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΑ ΓΙΔΙΑ! Επόμενο «crash test» για την κυβέρνηση: Μισθολόγιο Δημοσίου, «κόκκινα» δάνεια, αγρότες και ενοίκια

Παράταση στο επόμενο crash test, με την κοινωνία που πλήττεται από τα προαπαιτούμενα, προσπαθεί να πάρει η κυβέρνηση μετά την όχι και τόσο «αναίμακτη» υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, μεταθέτοντας για το νέο έτος τα τρία μεγάλα «αγκάθια» της επόμενης φάσης της διαπραγμάτευσης.

Η άμεση αύξηση της φορολογίας στους αγρότες, η αναπροσαρμογή της κλίμακας φορολόγησης των ενοικίων και η ενσωμάτωση της έκτακτης εισφοράς στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος βγαίνουν προσωρινά εκτός διαπραγμάτευσης από τη δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν αποδεχτεί τα τρία αυτά θέματα να μην περιλαμβάνονται στη δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων που θα ψηφιστούν εντός του Δεκεμβρίου για την εκταμίευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ.

Εν αναμονή της τυπικής επιβεβαίωσης σήμερα από τον ESM της εκταμίευσης της δόσης των 2 δισ. ευρώ και μέρους από τα 10 δισ. ευρώ που θα χρειαστούν οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη στρατηγική της στα άλλα σημαντικά ζητήματα που θα αποτελέσουν προϊόν της νέας διαπραγμάτευσης και αφορούν:

-Στο νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο
-Στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια
-Στο θέμα του ΑΔΜΗΕ

Ειδικά για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο υπάρχει ρητή αναφορά στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως αναφέρεται, η μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων θα πραγματοποιείται ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης και η ένταξη τους στα μισθολογικά κλιμάκια θα καθορίζεται ανάλογα με τον χρόνο υπηρεσίας και τα τυπικά τους προσόντα ή την κατοχή θέσης ευθύνης.