06 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΚΟΡΟΪΔΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ! Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, ακυρώθηκε το EWG

Eμπλοκή στη διαπραγμάτευση φαίνεται να προκαλεί  η ακύρωση σύμφωνα με πληροφορίες της τηλεδιάσκεψης του σημερινού Euroworking group που δεν επιβεβαιώνει για την ώρα η ελληνική πλευρά.

Αυτό σημαίνει στην περίπτωση ότι υπάρξει επιβεβαίωση  ότι η δόση των 2 δισ. ευρώ δεν είναι καθόλου πιθανό ότι θα εγκριθεί την Δευτέρα αν δεν υπάρξουν δύσκολες αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια  και την εξεύρεση ισοδύναμων για την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia ο χρόνος σύγκλισης  νέας τηλεδιάσκεψης του euroworking group  εξαρτάται από την προοδο που θα σημειωθεί στα τέσσσερα  ανοιχτά ζητήματα που συνδέονται με την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου.

Πλειστηριασμοί, γενόσημα, εκατό δόσεις και ισοδύναμα ΦΠΑ κρίνουν την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ ευρώ.

Δεν αποκλείεται εάν υπάρξει χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές ελληνική αντιπροσωπεία να μεταβεί άμεσα  στις Βρυξέλλες για να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του euroworking group ακόμα και τη Δευτέρα το πρωί ή να πραγματοποιηθεί έκτακτη τηλεδιάσκεψη.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει εντός της ημέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καθώς αν δεν υπάρξει πρόοδος υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Aπό την πλευρά της η εκπρόσωπος της Κομισιόν  Ανίκα Μπράιτχαρντ υποστήριξε ότι οι  οιοι συζητήσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, και σημειώνεται καθημερινά πρόοδος . Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, αρνήθηκε να απαντήσει, ενώ σημείωσε ότι μόλις οι εκπρόσωποι των θεσμών ολοκληρώσουν την αξιολόγηση της εφαρμογής θα ενημερωθούν σχετικά τα κράτη μέλη, τα οποία και θα αποφασίσουν για την εκταμίευση της δόσης.

«Βλέπουμε το Eurogroup της Δευτέρας ως μια καλή ευκαιρία» κατέληξε η Α. Μπράιτχαρντ.