09 Νοεμβρίου 2015

Οι χώρες που έχει κατασκοπεύσει ο James Bond σε ένα βίντεο. Ναι, έχει έρθει και στην Ελλάδα

Από το 1962 μέχρι και σήμερα, οι αποστολές του 007 περιελάμβαναν σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη. Ποιες όμως ακριβώς περιοχές περιελάμβαναν τα μυστικά του ταξίδια; Υπάρχουν όλα σε ένα βίντεο
Ένας κατάσκοπος δεκάδες αποστολές, δεκάδες ταινίες και ακόμη περισσότεροι γυναικείοι πειρασμοί. Ο James Bond έχει ταξιδέψει για να κατασκοπεύσει τον κόσμο για λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και ευτυχώς που είναι φανταστικός ήρωας γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε όλοι μας - να περιλαμβάνεται και η Ελλάδα - να αισθανόμαστε προσβεβλημένοι που ένας Βρετανός εισβάλει στα... εσωτερικά μας.

Το portal vox.com έφτιαξε ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο χαρτογράφησε τα βήματα του πράκτορα από το 1962 με την εμβληματική εικόνα του Sean Connery ως και σήμερα. Οι συντάκτες του περιοδικού φρόντισαν να εντάξουν κάθε περιοχή στην οποία βρέθηκε και όχι εκείνες που αναφέρονται μεν στις ταινίες, όμως ο διάσημος πράκτορας δεν έχει φυσική παρουσία σε αυτές.



Καρέ από την επίσκεψη του Bond στην Κέρκυρα

Επίσης, το βίντεο παρουσιάζει τις χώρες όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα, αναφέροντας τες με αυτό τον τρόπο στο βίντεο, ακόμη και αν για παράδειγμα εκείνη την εποχή κάποιες ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα, την οποία επισκέφτηκε ο Roger Moore το 1981 και συγκεκριμένα την Κέρκυρα, στο "Για τα μάτια σου μόνο".


Πηγή: VOX