05 Δεκεμβρίου 2015

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ: Σύγκριση του Δεκεμβρίου του 2014 και του μαύρου φετινού … Δεκέμβρη των «ηρώων» του συριζαϊσμού

του Δημήτρη Χαδόλια, μέλους ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, εκπροσώπου Άδωνι Γεωργιάδη στη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή.

Την τελευταία φορά που στη χώρα ήταν Δεκέμβριος, είχαμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα, και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου σημείωναν ιστορικό χαμηλό. Νωρίτερα στο ίδιο έτος, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, τα σύνορα φυλάσσονταν, με αποτέλεσμα εκείνη η χρονιά να καταγραφεί ως η μόνη που οι επαναπροωθήσεις μεταναστών ήταν περισσότερες από τις αφίξεις.

Τον Απρίλιο του έτους εκείνου, οι στρατιωτικοί και τα ασθενέστερα εισοδηματικά κοινωνικά στρώματα, έλαβαν για πρώτη φορά μέρισμα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Επίσης, ο ΦΠΑ στην εστίαση έπεσε από το 23% στο 13%, και η έκτακτη εισφορά μειώθηκε, όπως και η φορολογία των επιχειρήσεων.

Τον τελευταίο εκείνο Δεκέμβριο, ο τότε Πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει: «Εμπιστευθείτε με. Όταν το κράτος σου δίνει κοστολογημένα και μετρημένα, θα σου τα δίνει για πάντα. Όταν λέει πως θα σου δώσει τα πάντα αλόγιστα, στο τέλος σου τα παίρνει όλα…». Ο εργασιομανής αυτός Πρωθυπουργός βαπτίστηκε «προδότης», εκδιώχθηκε, και ήρθε η χρονιά των … «ηρώων».



Φέτος δεν έχουμε Δεκέμβριο, αλλά … «ηρωικό Δεκέμβρη»: Με αυξημένο ΦΠΑ στα είδη διατροφής, επαναφορά του ΦΠΑ της εστίασης στο 23%, κατάργηση έκπτωσης ΦΠΑ στα νησιά, ΕΝΦΙΑ που δεν θα μειωθεί κατά 7%, αύξηση των εργοδοτικών εισφορών που τον προηγούμενο Δεκέμβριο είχαν ήδη μειωθεί, βαρύτατη φορολογία στους αγρότες, μεγάλη μείωση συντάξεων, αλλά τώρα είναι … Δεκέμβρης. 



Νωρίτερα, δε, τον … Ιούνη και τον … Ιούλη, προκλήθηκε τεχνητή κρίση για εσωκομματική κατανάλωση που έφερε βαρύ πλήγμα στην οικονομία μέσω του τραπεζικού λουκέτου και του ελέγχου κίνησης κεφαλαίων, που παρά τα όσα οι «ήρωες» έλεγαν, είναι ακόμη και τώρα, τον … Δεκέμβρη, εδώ.



Την τελευταία χρονιά που είχαμε Δεκέμβριο, οι τράπεζες ήταν ανακεφαλαιοποιημένες· τον φετινό … Δεκέμβρη η αξία των μετοχών εκμηδενίστηκε και έχουμε τράπεζες-ζόμπι που το μόνο που κάνουν είναι πληρωμές λογαριασμών και παροχή μηχανών χρέωσης πλαστικού χρήματος.


Τον τελευταίο Δεκέμβριο η Ελλάς ήταν χώρα με ισχυρά διεθνή ερείσματα: Είχε αναδείξει επίτροπο μετανάστευσης της Ε.Ε. τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ τον Μιχαήλ Κωσταράκο, αρμόδιο των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο δε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε κάνει ήδη τις επαφές με Αναστασιάδη-Χαρίρι-Νετανιάχου για τη χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ.

Τον φετινό … Δεκέμβρη, ο θλιβερός διάδοχός του σβήνει τουίτ, απειλείται με έξοδο από τη ζώνη Σένγκεν λόγω πλήρους αδυναμίας φύλαξης των συνόρων, και επίσης ξεπαγώνουν τα κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της γείτονος και αποσυνδέονται από την επίλυση του Κυπριακού…


Τον περασμένο Δεκέμβριο η υφήλιος μαγευόταν από το ψηφιδωτό της Αμφίπολης, ενώ φέτος τον … Δεκέμβρη, ό,τι αποτελεί στοιχείο της εθνικής μας ιδιοπροσωπίας απαλείφεται, και η συγγραφή των σχολικών βιβλίων ανατίθεται στον Αντώνη Λιάκο, τον θεωρητικό της αμφισβήτησης της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος μέχρι τον τελευταίο Δεκέμβριο έχαιρε διεθνούς καταξίωσης, και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα τον χαρακτήριζε ως τον ιδανικό ηγέτη χώρας σε κρίση.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός, τον φετινό … Σεπτέμβρη, ξέχασε να βάλει το μεταφραστικό του ακουστικό, και σε ερώτηση του Κλίντον σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων, έδωσε μάχη με τα φτωχικά αγγλικά του, και σαν άμυνα ξέσπασε στα γέλια…

Τον τελευταίο Δεκέμβριο επέστρεφαν καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα, τον … Δεκέμβρη που διανύουμε κομματικοί κομισάριοι απειλούν με δήμευση όσους έχουν ακόμη κάτι φυλαγμένο στο στρώμα.



Αυτή η παρακμή δεν μας αξίζει.
Και έχει αίτιο και θύτη με ονοματεπώνυμο: Τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.


Αν οι ψηφοφόροι της κεντροδεξιάς παράταξης επιλέξουν τον Άδωνι Γεωργιάδη, να είναι σίγουροι πως θα κινηθεί άμεσα και θα κάνει τα πάντα για να τελειώσει την εφιαλτική περίοδο που έχει … Ιούνη, Ιούλη, Μάη, Δεκέμβρη, και θα ξαναφέρει πίσω χρονιές με Ιανουάριο, Μάρτιο και Δεκέμβριο.

http://inkomotini.gr