08 Δεκεμβρίου 2015

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΔΩ; ΑΑΑΑ! "ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ"! ΤΑΙΠΕΔ: Εως τον Ιούνιο του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αποκρατικοποιήσεις-Το χρονοδιάγραμμα

Επιτάχυνση και ολοκλήρωση των ιδιωτικοποιήσεων προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στ. Πιτσιόρλας ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα υπογραφεί η συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Πιτσιόρλας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων και δήλωσε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2016 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες. Αναφορικά με τον ΟΛΠ ανακοίνωσε ότι οι δεσμευτικές προσφορές θα πάρουν ακόμη μια παράταση και θα κατατεθούν μέχρι  τις 21 Δεκεμβρίου, από 15 Δεκεμβρίου που ήταν το προηγούμενο χρονοδιάγραμμα. Για τον ΟΛΘ η υποβολή των προτάσεων θα έχει  ολοκληρωθεί μέχρι αρχές Απριλίου και όπως είπε υπάρχουν οκτώ προσφορές.Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα αύριο ξεκινά και το Due Diligence για ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ με δύο υποψήφιους επενδυτές και με προοπτική ολοκλήρωσης το πρώτο τρίμηνο  του 2016.

Για το μέτωπο της παραλιακής εμφανίστηκε αισιόδοξος,  καθώς τόνισε πως αναμένεται νέα πρόταση με αυξημένο τίμημα για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, που θα περιλαμβάνει και νέες περιβαλλοντικές ρυθμίσεις, ενώ για το Ελληνικό σημείωσε πως θα υπάρξει βελτίωση της σύμβασης, με την αδειοδότηση να έρχεται την Άνοιξη. Τέλος, σχετικά με το ααεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος  ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι  τις επόμενες ήμερες θα ανανεωθεί η παράταση της σύμβασης για τα επόμενα 20 χρόνια.