12 Δεκεμβρίου 2015

Εντυπωσιακό! Η 2η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο

Η πιο εντυπωσιακή κρεμαστή γέφυρα, που θα αποτελέσει τη δεύτερη πιο ψηλή γέφυρα, είναι σχεδόν έτοιμη και βρίσκεται στη Κίνα. Οι υπεύθυνοι που έχουν αναλάβει την εργολαβία της, ανακοίνωσαν πως θα ανοίξει τη μέρα των Χριστουγέννων.

Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν αδιάβροχα υλικά και υλικά ασφάλτου στη γνωστή Qingshui River Bridge μέχρι να είναι έτοιμη και να δοθεί στο κοινό. Η γέφυρα, η οποία κοστίζει 1.54billion και χρειάστηκαν δύο χρόνια για την κατασκευή, έχει ύψος 406 μέτρα και μήκος 1,130 μέτρα.

Έχει χτιστεί σε βραχώδες έδαφος προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση των μεταφορικών συνδέσεων μεταξύ της επαρχιακής πρωτεύουσας της Γκουιγιάνγκ και των γειτονικών νομών. Ο στόχος είναι να μειωθεί η απόσταση από Weng'an προς Γκουιγιάνγκ από περίπου 100 μίλια σε 23 μίλια, είπε ο διευθυντής Gao Heng.

Η μόνη γέφυρα ψηλότερη από αυτήν είναι η Sidu River Bridge, επίσης στην Κίνα, η οποία έχει ύψος 496 μέτρα. Η παγκοσμίου φήμης γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια, έχει ύψος 227 μέτρα και μήκος 1.280 μέτρα.