14 Δεκεμβρίου 2015

Ένας 44χρονος, ένας αλλοδαπός και δύο έφηβοι μπλεγμένοι σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων

Βρέθηκαν γυμνές φωτογραφίες μίας 13χρονης αναρτημένες σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκησαν μία 14χρονη και ένας 15χρονος - Ο αλλοδαπός εκβίαζε ότι θα αναρτήσει και εκείνος τις επίμαχες φωτογραφίες, ενώ ο 44χρονος είχε παρουσιαστεί ως 21χρονος

Μία άκρως σοβαρή υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων κατάφερε να διαλευκάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία μίας 13χρονης και της μητέρας της. Για την εν λόγω υπόθεση συνελήφθη ένας 44χρονος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για δύο εφήβους, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, καθώς και εναντίον ενός αγνώστων στοιχείων αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, στο προφίλ γνωστού δικτύου κοινωνικής δικτύωσης της 14χρονης που κατηγορείται για την εμπλοκή της στην υπόθεση, βρέθηκαν δύο γυμνές φωτογραφίες του 13χρονου κοριτσιού, τις οποίες φέρεται να κατείχε ο 15χρονος, που επίσης είναι κατηγορούμενος, την ίδια στιγμή που ο αλλοδαπός, για τον ίδιο λόγο, απειλούσε τη 13χρονη ότι θα τις αναρτήσει και εκείνος. Επίσης, η 13χρονη συνομιλούσε μέσω της εν λόγω ιστοσελίδας και με τον συλληφθέντα 44χρονο, νομίζοντας ότι πρόκειται για άτομο 21 ετών και του είχε αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες της.

Μετά από εντολή της εισαγγελίας για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στις οικίες των εμπλεκομένων ατόμων. Σε έρευνες που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα σπίτια των τριών τριών κατηγορουμένων, εντοπίστηκαν τα ψηφιακά μέσα που κατείχαν και διαχειρίζονταν αποκλειστικά εκείνοι και κατά τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Συγκεκριμένα, για τον 44χρονο βρέθηκαν τα εξής:
ότι είχε αποθηκευμένα τόσο στις επαφές του τηλεφώνου, όσο και σε διαδικτυακή εφαρμογή τα στοιχεία του ανήλικου θύματος, ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ, μέσα από το οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες μεταξύ αυτού και της ανήλικης παθούσας, οι οποίες βρέθηκαν επίσης, πλήθος προσωπικών φωτογραφιών που του είχε αποστείλει η ανήλικη, μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, πλήθος φωτογραφιών με άσεμνο περιεχόμενο, που απέστειλε ο ίδιος στη 13χρονη, αντίστοιχες διαδικτυακές συνομιλίες και με άλλα προφίλ ατόμων, σε κάποια από τα οποία η δηλωθείσα ηλικία είναι κάτω των 15 ετών.