17 Δεκεμβρίου 2015

ΗΧΗΤΙΚΟ-ΓΕΛΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ! Μέχρι το μεσημέρι ο Δραγασάκης διαβεβαίωνε για 80% παράλληλο πρόγραμμα-20% μνημόνιο... μετά έγινε 100% μνημόνιο

Μέχρι το μεσημέρι ο Γιάννης Δραγασάκης διαβεβαίωνε πως από το νέο έτος η κυβέρνηση θα εφαρμόζει κατά 80% το παράλληλο πρόγραμμα και κατά 20% το μνημόνιο - Δεν πρόλαβε, όμως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» και... έμαθε τα νέα: οι εταίροι επέδωσαν νέο τελεσίγραφο και ο Αλ. Τσίπρας απέσυρε το νομοσχέδιο

Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι εταίροι μας έδιναν στον Αλέξη Τσίπρα νέο τελεσίγραφο, πως δεν έχει δόση αν δεν αποσυρθεί το παράλληλο πρόγραμμα, ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν στον αέρα του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδινε συνέντευξη προκειμένου να επισημάνει πως από εδώ πέρα η Κουμουνδούρου θα αρχίσει να εφαρμόζει τις υποσχέσεις της.

«Αυτό το δίμηνο, τρίμηνο, ήταν μια κόλαση για την κυβέρνηση, για τη Βουλή για τον κόσμο που άκουγε κάθε μέρα μέτρα με αρνητικό αντίκτυπο. Εμείς εκτιμούμε ότι μέχρι τώρα ίσως έχουμε υπερβεί το 50% των μέτρων αυτού του τύπου, ως το καλοκαίρι θα εξαντλήσουμε το 80%.. Από τον επόμενο χρόνο θα είναι κυρίως μέτρα του παράλληλου προγράμματος και 20% μέτρα που εντάσσονται στο μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαίωσε τους ακροατές πως «ότι κάνουμε, γίνεται εντός δημοσιονομικών πλαισίων, όμως υπάρχουν και εφεδρείες» και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το δεύτερο εξάμηνο του '16 μπορεί να έχουμε ανάπτυξη. «Αν η οικονομία πάει καλύτερα και τα έσοδα θα πάνε καλύτερα. Οτιδήποτε είναι πάνω από το πλεόνασμα που έχουμε υποχρεωθεί να παρουσιάσουμε, θα το αξιοποιήσουμε. Ότι εξοικονομήσουμε από την βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ θα αξιοποιηθεί» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε δε ότι με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, την άρση των capital controls και των περιοριστικών μέτρων της οικονομίας (ELA),  θα τεθούν σε εφαρμογή και άλλες ιδέες, όπως «ομόλογα ειδικού σκοπού», ώστε να τονωθούν ανάπτυξη και απασχόληση. Θα μπορούσαν, συμπλήρωσε, να επιτρέψουν οι δανειστές την αξιοποίηση – για αναπτυξιακούς σκοπούς- τμήματος των 19 δισεκατομμυρίων που «περίσσεψαν» από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αντί όλων αυτών, όμως, και προκειμένου η κυβέρνηση να εισπράξει τη δόση του 1 δις ευρώ η Αθήνα αναδιπλώθηκε και απέσυρε το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα.