07 Δεκεμβρίου 2015

ΤΖΑΜΠΑ ΚΟΠΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟ! Μητσοτάκης: Τρεις προϋποθέσεις για συναίνεση

Τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να εκπληρωθούν, ώστε η Νέα Δημοκρατία υπό τη δική του ηγεσία να δρομολογήσει τη συναίνεση με την κυβέρνηση, περιγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του στα “Νέα”.

Μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει τα εξής:

“Είμαι υπέρ της ευρύτερης δυνατής πολιτικής συναίνεσης στα μεγάλα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα. Δεν έχω σταματήσει να αναφέρομαι σε παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών (Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος), που με πολιτική συναίνεση κατάφεραν να βγουν από κρίσεις και να αποτινάξουν από επάνω τους τα Μνημόνια.

Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να συναινέσω σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, υπό τρεις προϋποθέσεις:

Πρώτον, θα έπρεπε να πεισθώ ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ειλικρινείς. Θα μπορούσα να δεχθώ μια συνειδητή αλλαγή πλεύσης του κ. Τσίπρα, αν αναγνώριζε εμπράκτως τα σφάλματά του, και αν έδινε επαρκή δείγματα αυτογνωσίας, μεταμέλειας και πολιτικής ωριμότητας.

Δεύτερον, θα έπρεπε η κυβέρνηση που ζητά συναίνεση να εμπνέει εμπιστοσύνη. Δίχως αξιοπιστία, συναίνεση δεν χτίζεται. Και πώς να εμπιστευθεί κανείς έναν Πρωθυπουργό που ψεύδεται ασύστολα και χωρίς ενδοιασμούς;

Τρίτον, προκειμένου να υπάρξει συναίνεση, θα έπρεπε να συμμετέχει η αντιπολίτευση στη σύνταξη και στην εποπτεία υλοποίησης ενός κοινού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης και εξόδου από αυτήν”.

http://ysterografa.gr/