13 Δεκεμβρίου 2015

Γαλλία: Δεν κερδίζει καμία περιφέρεια η Λεπέν! - Περισσότεροι Γάλλοι στις κάλπες

[Κερδισμένος ο Σαρκοζί που δεν μπήκε σε λογική "να συμμαχήσουμε με την αριστερά για να μην κερδίσει περιφέρειες η ακροδεξιά"!! Μετά τον α γύρο δήλωσε ότι δε συνεργάζεται με την αριστερά και ο κόσμος ανέλαβε τις ευθύνες του όπως δείχνει και η αυξημένη συμμετοχή!! Πήγαν και ψήφισαν μαζικά Σαρκοζί.... Ας τα βλέπουν εδώ οι ηλίθιοι που γλύφουν τον ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛ@ΚΑ ΤΟΥ ΛΕΕΙ "ΧΑΡΙΖΨ ΛΕΦΤΑ, ΧΑΡΙΖΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑ"!]

- Δεν χαμογέλασε για δεύτερη Κυριακή η Μαρί Λεπέν.
- Στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, το Εθνικό Μέτωπο δεν κερδίζει καμία περιφέρεια, σύμφωνα με τα exit polls.
- Η αυξημένη συμμετοχή (50,54%) σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή ενίσχυσε τους αντιπάλους της Λεπέν!
- Το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Kόμμα του Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται στην πρώτη θέση, μπροστά από τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές.
Δεν χαμογέλασε για δεύτερη Κυριακή η Μαρί Λεπέν, καθώς σύμφωνα με τα exit polls, στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, το Εθνικό Μέτωπο δεν κερδίζει καμία περιφέρεια! Η αυξημένη συμμετοχή σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή ενίσχυσε όπως όλα δείχνουν τους αντιπάλους της Λεπέν!

Τα exit polls δείχνουν ότι το κεντροδεξιό Δημοκρατικό Kόμμα του Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται στην πρώτη θέση, μπροστά από τους κυβερνώντες Σοσιαλιστές.

Σύμφωνα με τα exit polls που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική Le Monde οι δεξιοί του Σαρκοζί κερδίζουν πέντε περιφέρειες και οι Σοσιαλιστές τρεις.


Ο δεύτερος αυτός γύρος των περιφερειακών εκλογών διεξήχθη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε ακριβώς έναν μήνα μετά τις πιο φονικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στη Γαλλία, με 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

45,3 εκατ. ψηφοφόροι κλήθηκαν να ψηφίσουν, την ώρα που τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί γύρω από τα εκλογικά τμήματα, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα.

Ένας ψηφοφόρος στους δύο και τα δύο τρίτα των νέων (18-24 ετών) απείχαν από τις κάλπες κατά τον πρώτο γύρο, στις 6 Δεκεμβρίου, όπου το Εθνικό Μέτωπο ήρθε πρώτο με μια νέα ιστορική επίδοση (27,7%).

Σήμερα η προσοχή στράφηκε κυρίως στις περιφέρειες Νορ-Πα-ντε-Καλαί-Πικαρδία (βόρεια Γαλλία) και Προβηγκία Άλπεις Κυανή Ακτή, (νότια) στις οποίες η πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Μαρίν Λεπέν και η ανιψιά της, η βουλευτής Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν, ξεπέρασαν αμφότερες στον πρώτο γύρο το 40%. Οι σοσιαλιστές αποχώρησαν υπέρ των υποψηφίων της δεξιάς σ' αυτές τις δύο περιφέρειες και δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτή την Κυριακή θα χάσουν τόσο η Μαρίν Λεπέν όσο και η Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν.