08 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΝΤΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ Κ@ΛΟ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ! Δείχνει τα δόντια του ο Πούτιν στους Τούρκους

Ναι θα τους καταγγείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα τρομάξουν οι τούρκοι... 

Πόλεμο σε όλα τα επίπεδα (σιγά Ευαγγελάτε θα μας πάρουν κι εμάς τα σκάγια) έχει κηρύξει πλέον η Μόσχα στην Άγκυρα μετά την κατάρριψη του Su-24. Αυτή τη φορά αφορμή είναι η εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο Ιράκ με πρόσχημα την εκπαίδευση μαχητών κατά του ISIS.

Η Μόσχα σύμφωνα με το TASS πηγή του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ ανέφερε πως η Μόσχα θα θέσει το θέμα της εισβολής τουρκικών στρατευμάτων την Πέμπτη και μάλιστα σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση την οποία απαίτησε η ρωσική πλευρά.
Η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη καθώς η Ιρακινή πλευρά έχει ήδη αντιδράσει έντονα στην κίνηση των Τούρκων να στείλουν στρατεύματα σε μια περιοχή κοντά στη Μοσούλη με το πρόσχημα της εκπαίδευσης ανταρτών που μάχονται στο πλευρό της συμμαχίας κατά του ISIS.
Μάλιστα σύμφωνα με τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός Haider Al-Abadi έχει θέσει την Πολεμική Αεροπορία σε υψηλή επιφυλακή ενώ έχει λάβει το πράσινο φως να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Βαγδάτη έδωσε στην Άγκυρα τελεσίγραφο και όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι ουσιαστικά το Ιράκ απειλεί με βομβαρδισμό των τουρκικών θέσεων εντός του εδάφους του.
Την ίδια ώρα ο Αραβικός Σύνδεσμος έχει ενεργοποιηθεί υπέρ του Ιράκ, ενώ η ενεργοποίηση και της Μόσχας στον ΟΗΕ (προς το παρόν) κλιμακώνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση σε βάρος των Τούρκων.
Πίσω απ' την κίνηση των Τούρκων πολλοί βλέπουν μια κίνηση της Άγκυρας να “βάλει πόδι” σε μια περιοχή πλούσια σε πετρελαϊκά κοιτάσματα. Επιπλέον εκπαίδευση δυνάμεων που μάχονται των ISIS σε μια περιοχή όπου ελέγχεται από Κούρδους αντάρτες αποτελεί τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο καθώς η Άγκυρα είναι σε πολεμική αντιπαράθεση επί δεκαετίες με τους Κούρδους μαχητές.

newsit.gr