16 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Ψεκασμένος Παπαχριστόπουλος για την επίθεση στον Οικονόμου: Η βία φέρνει βία!

Προσπάθησε ακολούθως να το «μαζέψει», λέγοντας πως καταδικάζει τη βία, «ειδικά κατά του Βασίλη Οικονόμου, που είναι ηπίων τόνων», προκαλώντας νέες αντιδράσεις από συναδέλφους του βουλευτές

Την καταδίκη της άνανδρης επίθεσης στον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου εξέφρασαν βουλευτές όλων σχεδόν των κομμάτων στην Ολομέλεια της Βουλής. Ωστόσο...
αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος, αν και καταδίκασε την επίθεση επειδή όπως είπε «ο κ. Οικονόμου είναι ηπίων τόνων και δεν δίνει δικαιώματα», στην συνέχεια δικαιολόγησε τις βίαιες επιθέσεις λόγω της οικονομικής συγκυρίας και της ανεργίας.

«Η βία φέρνει βία. Όταν ένα μεγάλο κομμάτι της νεολαίας στενάζει στην ανεργία ένα κομμάτι περιθωριοποιείται, σε μεγάλο βαθμό έχουν νιώσει τη μορφή βίας και την εκδηλώνουν με άγαρμπο τρόπο, την καταδικάζουν όλοι -ευθύνονται- αλλά βιώνουν κι αυτοί ότι είναι στο περιθώριο» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Άρα είναι δικαιολογημένοι;» ακούστηκε να τον ρωτά ο κ. Γρηγόρης Ψαριανός με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ να επανέρχεται: «Δεν λέω αυτό. Δεν δικαιολογώ κανένα. Είναι καταδικαστέα η σωματική βία απ’ όπου κι αν προέρχεται αλλά υπάρχουν τεράστια κοινωνικά αίτια που στέλνουν κόσμο στα πολύ αριστερά ή ακροδεξιά κινήματα. Δεν δικαιολογώ κανέναν και μάλιστα γιατί ειδικά ο κ. Οικονόμου δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα. Είναι ηπίων τόνων».

«Δηλαδή άμα είχε δώσει δικαιώματα;» τον ξαναρώτησε ο Θανάσης Δαβάκης με τον κ. Παπαχριστόπουλο να υποστηρίζει: «Βλέπω την αλήθεια κατάματα. Δεν δικαιολογώ. Αλλά ένα κομμάτι κόσμου καταδικάστηκε να μην έχει στον ήλιο μοίρα και είναι εύπορο έδαφος για τέτοιες ανομίες – αυτό είπα τίποτε άλλο».

Πάντως, εκ μέρους του κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης καταδίκασε την επίθεση και επισήμανε ότι «πρέπει οι βουλευτές να πηγαίνουν όπου θέλουν χωρίς περιορισμούς και ασφάλεια». Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μίλησε για «άνανδρη επίθεση» την οποία καταδίκασε.

Από το Ποτάμι ο Γρηγόρης Ψαριανός εξέφρασε «την απερίφραστη καταδίκη της άνανδρης επίθεσης 7-8 ανθρώπων σε έλληνα πολίτη, συνάνθρωπο, βουλευτή» και πρόσθεσε: «Εγώ διαφωνώ με τους κ.κ. Μπαλτά και Κοντονή. Εχουμε δικαίωμα να τους ξυλοφορτώσουμε, να τους σπάσουμε το σπίτι; Να τους βάλουμε γκαζάκια; Να τους σπάσουμε στο ξύλο; Είναι δικαίωμα των ανθρώπων της Αριστεράς να έχουν μεθόδους που είχαν ακροδεξιοί χίτες - ταγματασφαλίτες επί μαύρες δεκαετίες; Η κυβέρνηση της Αριστεράς μήπως ανέθρεψε, ενθάρρυνε τέτοια φαινόμενα; Μήπως με κόκκινες σημαίες ακούστηκαν κρεμάστε τους, τσακίστε τους; Μήπως ηγέτες υπέθαλψαν, ανέθρεψαν; Μήπως έγιναν πολιτικές δολοφονίες από εκτελεστές που συμπεριφέρονται ως αριστεροί εκτελεστές»;

«Πριν μερικές μέρες κάποιοι ανατίναξαν το γραφείο του κ. Φλαμπουράρη που είναι υπουργός της ψεκασμένης αριστεροδεξιάς» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει: «Κάποιοι πρόπερσι ξυλοφόρτωσαν τον Κωστή Χατζηδάκη… Θα το συνεχίσουμε αυτό πατριώτες, δημοκράτες σύντροφοι;» και κορύφωσε την επίθεση σημειώνοντας: «Πάμε σε ένα πανεπιστήμιο να συζητήσουμε να φάτε κι εσείς το ξύλο; Από ποιους; Από αυτούς που εκθρέψατε»!


Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ