12 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΤΕ; ΟΤΑΝ ΜΑΧΑΙΡΩΘΟΥΝ; Μουζάλας για επεισόδια μεταξύ ΛΑΘΡΟμεταναστών: ΘΑ γίνουν συλλήψεις και απελάσεις

Μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας και τις καταγγελίες, ο υπουργός ενημέρωσε ότι η αστυνομία θα επέμβει για το αυτονόητο

Αλλεπάλληλα είναι τα περιστατικά βίας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα παντού όπου συγκεντρώνονται μετανάστες, με τελευταίο κρούσμα αυτό στο κλειστό του τάε κβον ντο στο Φάληρο, όταν οι μετανάστες που έχουν μεταφερθεί εκεί ενεπλάκησαν σε εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η επέμβαση των ΜΑΤ.

Τελικά, μιλώντας στο Mega το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας παραδέχθηκε πως απαιτείται η αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών και υποσχέθηκε άμεση λύση. Προφανώς, είπε, επειδή οι άνθρωποι αυτοί είναι κατά κύριο λόγο οικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου, μεταξύ τους υπάρχουν πολλά εγκληματικά στοιχεία. «Αυτό αποδεικνύεται από τα συνεχή περιστατικά και τα γεγονότα», είπε ο κύριος Μουζάλας και τόνισε ότι η αστυνομία θα επέμβει άμεσα και θα προχωρήσει σε συλλήψεις των εγκληματικών αυτών στοιχείων, ενώ, όπως επίσης είπε, η πολιτεία θα προχωρήσει σε διοικητικές απελάσεις.

Δικαιολογώντας την καθυστέρηση τόσων ημερών, ο υπουργός δήλωσε πως «είναι ιδιαίτερα λεπτό το πώς επιχειρεί η αστυνομία σε τέτοιους χώρους με πολλούς ανθρώπους, χωρίς να γίνει αιματοχυσία».

Ο κύριος Μουζάλας πάντως επισήμανε πως πλέον θα εφαρμόζονται οι νόμοι, όπως ισχύουν για όλους, και τους Έλληνες και τους μετανάστες. Τέλος, επιχείρησε να καλύψει τον πρωθυπουργό και την επίθεση που εξαπέλυσε κατά δημάρχων από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας πως «με τους δημάρχους οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές, ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σε συνεργασίες, που είναι άψογες, αλλά σε τυχόν αντιδράσεις».