10 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΙ Κ@ΛΟΙ! Ξεκίνησαν για τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών τα γερμανικά Τορνέιντο

Δύο από αυτά έφτασαν στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, από όπου θα πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις στα εδάφη του Ισλαμικού Κράτους

Τα δύο από τα συνολικά έξι γερμανικά Τορνέιντο που επιστρατεύει η γερμανική κυβέρνηση στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους απογειώθηκαν σήμερα από τη αεροπορική βάση του Γιάγκελ στη βόρεια Γερμανία με προορισμό την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία. Την ίδια ώρα, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος A400M μεταφέρει στην Τουρκία 40 Γερμανούς στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες.  

Τα αεροσκάφη Τορνέιντο θα πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις για τον εντοπισμό στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Συρία. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν συνολικά  1.200 Γερμανοί στρατιώτες, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την οργάνωση και τεχνική υποστήριξη των επιχειρήσεων. Από τους 1.200 στρατιώτες, 550 από αυτούς θα σταθμεύσουν στο Ιντσιρλίκ. Επιπλέον, το Βερολίνο θα αποστείλει μία φρεγάτα με 220 άνδρες στη Μεσόγειο για την προστασία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ», τη ναυαρχίδα του γαλλικού στόχου.

Mίνα Αγγελίνη
PRVTO UEMA