09 Δεκεμβρίου 2015

Αυτή είναι η Ελληνίδα που διεκδικεί το παγκόσμιο βραβείο δασκάλου - Ειδικεύεται στη δυσλεξία

Στη λίστα με τους καλύτερους δασκάλους του κόσμου που είναι υποψήφιοι για το παγκόσμιο βραβείο δασκάλου, συμπεριλαμβάνεται η Ελληνίδα Αγγελική Παππά, δασκάλα στις Σχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών.
Η Αγγελική Παππά, συμπεριελήφθη στον κατάλογο των 50 κορυφαίων υποψηφίων για το Παγκόσμιο Βραβείο του Ιδρύματος Varkey για το 2016, που στόχο έχει την αναγνώριση της εξαιρετικής συμβολής ενός δασκάλου στο επάγγελμα, καθώς και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι εκπαιδευτικοί στην κοινωνία.
Η Ελληνίδα εκπαιδευτικός, ειδικεύεται στη διδασκαλία της αγγλικής ως ξένης γλώσσας σε μαθητές με δυσλεξία και μαθησιακές ιδιαιτερότητες και έχει ονομάσει τη μέθοδο της, «I love dyslexia».
Οι κορυφαίοι υποψήφιοι επελέγησαν από 8.000 συμμετοχές και αιτήσεις που υπεβλήθησαν από 148 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο και ο κατάλογος των 50 κορυφαίων, περιλαμβάνει εκπροσώπους από 29 χώρες.


Ο νικητής θα ανακοινωθεί στο Παγκόσμιο Φόρουμ Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων που θα διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2016 στο Ντουμπάι και το βραβείο είναι υψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.