04 Δεκεμβρίου 2015

ΟΧΗ ΠΛΙΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΕΔΩ(*). ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.

(* sic) O Υποτελής μπαίνει στη στενάχωρη αίθουσα που είναι γεμάτη κόσμο. Τριγύρω του, καθίσματα παρατεταγμένα σε σειρές όπου κάθονται άλλοι Υποτελείς περιμένοντας τη σειρά τους και που και που κοιτούν ψηλά μπροστά τους κάτι περίεργες οθόνες που  δείχνουν νούμερα. Κάτω από τις οθόνες υπάρχουν γκισέ με γυάλινο προπέτασμα όπου πάνω τους είναι κολλημένα με διαφανή ταινία διάφορα πατσαβουρόχαρτα με «εγκυκλίους» με άλλα νούμερα ή γράμματα ή ακόμα με συνδυασμούς «Α1, Α2, Β2″… Μέσα στην αίθουσα επικρατεί μια οχλαγωγία, κάπου στο βάθος ακούγονται φωνές «μα πως είναι δυνατόν να μου το λέτε αυτό τώρα, τρεις φορές έχω έρθει εδώ», πανικός, ο Υποτελής κοντοστέκεται λίγο τρομοκρατημένος από την τραγικότητα του σουρεαλισμού αυτού που βλέπει, «που έμπλεξα» σκέπτεται, «κάτσε να βρούμε κάποιον να ρωτήσουμε που να πάμε».

Μέσα στην διογκούμενη απελπισία του (έχουν ήδη περάσει πέντε λεπτά από τότε που πέρασε την πόρτα του κτιρίου και ακόμα δεν έχει  πάρει σειρά γιατί δεν ξέρει που να απευθυνθεί), έξαφνα βλέπει μπροστά του  σαν αντικατοπτρισμό στην έρημο ένα άδειο γκισέ στην είσοδο της αίθουσας όπου πίσω φαίνεται ένα δωμάτιο με τρεις (αριθμός: Τρεις) ανθρώπους που κάθονται σε γραφεία. Η Χαρά δεν κρατάει πολύ διότι Ο Υποτελής σε μερικά βήματα ανακαλύπτει ότι ΕΙΔΙΚΑ σε αυτό το γκισέ υπάρχει κολλημένο ένα χαρτί μεγέθους Α4 πάνω στο οποίο είναι γραμμένη η φράση «ΟΧΗ ΠΛΙΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΕΔΩ«.

Ξέρετε, λοιπόν αγαπητοί μου αναγνώστες, πιστευω ότι η αρχή όλων δεινών που μας ταλανίζουν σαν χώρα βρίσκεται ΑΚΡΙΒΩΣ σε αυτή τη φράση απίστευτο δείγμα αδιαφορίας και εχθρότητας προς τον πολίτη Υπήκοο, δείγμα κουτοπονηριάς, κακοψυχίας, ανοργανωσιάς και υπηρεσιακής ανεπάρκειας υπαλλήλων και διοίκησης όπου ΟΛΑ πάνω της είναι ΛΑΘΟΣ.

Η ορθογραφία λάθος (μεσήλικες απόφοιτοι δημοτικού σε θέσεις ευθύνης και συναλλαγής σε μια χώρα με τους περισσότερους αναλογικά ανέργους πτυχιούχους στον κόσμο), η φιλοσοφία λάθος (στην ουσία μας λένε να πάμε να συνευρεθούμε αλλού εμείς και τα προβλήματά μας και να ΜΗΝ τους ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ!!!) η χωροθέτηση λάθος (δε βάζεις γραφείο μη συναλλασσόμενων με το κοινό σε σημείο – πέρασμα αίθουσας συναλλαγής με το κοινό. Λογικό είναι ότι στην απελπισία τους  θα συρρέουν να ζητήσουν πληροφορίες σαν τους κολασμένους του Δάντη), οι διαδικασίες λάθος (στη Γερμανία τη δουλειά και την ταλαιπωρία όλων αυτών των ανθρώπων θα την έκανε ένας υπολογιστής), οι άνθρωποι γύρω από το παρανοϊκό χαρτί λάθος. Οι μεν διότι τα ανέχονται και δεν εξεγείρονται ενώ οι «από μέσα» μεθοδικά αποφεύγουν τις άσκοπες ταλαιπωρίες. Είπαμε. «ΟΧΗ ΠΛΙΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΕΔΩ«. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Μα θα μου πείτε, γιατί δεν πάνε αυτοί οι τρεις-τέσσερις να πούνε στον προϊστάμενο να τους αλλάξει γραφείο καθόσον το σημείο που δουλεύουν εκ των πραγμάτων «φωνάζει» ότι θα έπρεπε είναι γραφείο πληροφοριών εφόσον οι περισσότεροι εκεί πάνε για να ρωτήσουν. Έτσι και αυτοί θα γλυτώσουν την… ενόχληση αλλά και οι απελπισμένοι δεν θα περιφέρονται σαν τις άδικες κατάρες ρωτώντας. Ε, δεν… Μέχρι την ευλογημένη τη μέρα που τα εκατοντάδες κυβικά μέτρα βρωμερού αέρα της αίθουσας και τα πατσαβουρόχαρτα της -κάθε- αίθουσας κολαστηρίου θα τα αντικαταστήσουν κάποια ελάχιστα κυβικά εκατοστά σε κάποιο server.

Το παραπάνω μου επανέφερε και πάλι μια σκέψη-δορυφόρο στο κεφάλι μου τον τελευταίο χρόνο στην θα επανέλθω ανελέητα και διεξοδικότερα κάποια στιγμή:

Στις 25 Ιανουαρίου του 2015 δεν έγιναν -τελικά- «εκλογές». Έγινε ένα έντεχνο εκλογικό πραξικόπημα από τις Δυνάμεις Κατοχής με τη συνδρομή κάποιων αφελών Υπηκόων οι οποίοι νόμιζαν ότι τα γρουξίματα και οι προεκλογικές υλακές – υποσχέσεις  των αφρόνων που επαναστάτησαν προς τους Πελάτες τους, τους αφορούσαν. Έτσι πίστευαν

Και ναι, τώρα Μοιραίοι, Δειλοί και Αβουλοι, παρασυρθέντες αφελείς, μαζί μετανοημένοι «δοκιμαστές» και «σταλεγάκηδες» αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό το κακό που μας βρήκε. Και του οποίου αντιπροσωπευτικό δείγμα αποτελεί και το παλιόχαρτο πατσαβούρα των Νικητών(;) στα μούτρα των Ηττημένων:

«ΟΧΗ ΠΛΙΡΟΦΟΡΕΙΕΣ ΕΔΩ»

ΚΚ2

ΥΓ: Ναι, δεν είναι «όλοι ίδιοι». Είναι όμως αρκετοί οι «ίδιοι» και αρκετά προκλητικοί ώστε να δίνουν τον τόνο.

https://toparatiritirio2012.wordpress.com