08 Δεκεμβρίου 2015

Κομοτηνή: Έσπασαν τα νέα γραφεία των τουρκόσπορων του μειονοτικού κόμματος ΚΙΕΦ

Επίθεση στα νέα γραφεία του μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης, Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή έκαναν άγνωστοι, την περασμένη νύχτα, σε ώρα που δεν βρισκόταν κανείς μέσα σε αυτά.Τα νέα γραφεία βρίσκονται στις παρυφές της βόρειας συνοικίας της Κομοτηνής, στην έξοδο της πόλης προς τον κάθετο άξονα της Βουλγαρίας και δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμη εκεί τα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος.

Είχαν όμως μεταφερθεί κάποια προσωπικά αντικείμενα του Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του ΚΙΕΦ κατά τη δεκαετία του '90 και χρημάτισε βουλευτής από το 1989 έως το 1993.Ο Αχμέτ Σαδίκ έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 24 Ιουλίου του 1995, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κομοτηνή σε σύγκρουση του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο ίδιος με γεωργικό μηχάνημα.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε τότε ο πρώην βουλευτής και η οικογένειά του, είχε μεταφερθεί επίσης πρόσφατα στο χώρο των νέων γραφείων του ΚΙΕΦ και αφαιρέθηκε από τους αγνώστους χθες το βράδυ. Οι δράστες που έγραψαν με σπρέι "Φρουροί της Θράκης" στα τζάμια και τους τοίχους των γραφείων, έσπασαν επίσης ένα τζάμι, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα ενώ παραβιάστηκαν και οι εξωτερικές πόρτες του διώροφου κτηρίου. Το περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ καμία εκτίμηση ή σχόλιο δεν υπάρχει από τις ελληνικές αρχές, μέχρι να εκτιμηθούν οι συνθήκες της επίθεσης.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή. Προβοκατόρικες ενέργειες όπως αυτή βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που έχουν χαρακτηρίσει διαχρονικά τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές θα προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού και την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτό: komotinipress