18 Δεκεμβρίου 2015

Ο κ. Τσίπρας μας... κοροϊδεύει με πρόγραμμα!

Αυτό το τελευταίο “επίτευγμα” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η απόσυρση δηλαδή του νομοσχεδίου για το περιβόητο “παράλληλο πρόγραμμα”, η ταχύτητα αλλά και οι... συνοπτικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν την ώρα, μάλιστα, που ο αρμόδιος στον υπουργός διαφήμιζε στον κομματικό ραδιοσταθμό “Στο Κόκκινο” δημόσια την σημασία της επικείμενης έναρξης εφαρμογής του (!), πρέπει να το προσεγγίσει κανείς με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα.

Γιατί έχει πολλές και ενδιαφέρουσες αναγνώσεις...

Κατ' αρχήν το νομοσχέδιο είχε εισαχθεί (και είχε εκκινήσει η διαδικασία συζήτησής του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή) χωρίς συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που θα το κοστολογούσε, χωρίς γνωμοδοτική έγκριση από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή του σώματος,(δηλαδή παντελώς παράτυπα!) και χωρίς την προβλεπόμενη προηγούμενη συνεννόηση με την τρόικα. Ακόμη και για ερασιτέχνες υπουργούς της “δεύτερης φοράς αριστερά”, τόσες... συμπτωματικές παραλείψεις παραείναι πολλές. Και αντίδραση της αντιπολίτευσης να μην δεχθεί να μετάσχει σε μια τέτοια κοινοβουλευτική κοροϊδία και ν' αποχωρήσει, απολύτως αναμενόμενη.

Γιατί, λοιπόν, το έκανε η κυβέρνηση, αφού δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε τι πρόκειται να επακολουθήσει-και με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης αλλά και από το τελεσίγραφο των δανειστών, ότι αν το νομοσχέδιο δεν αποσυρθεί στο χθεσινό Euroworking Group, δεν θα συζητείτο καν η έγκριση της χορήγησης της υποδόσης του ενός δισ, που θυμίζουμε εκκρεμεί από τον...Αύγουστο;

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τον κ. Δραγασάκη, που λίγο πριν την απόσυρση... διαφήμιζε από ραδιοφώνου πανηγυρικά την αξία του “παράλληλου προγράμματος”, το οποίο μάλιστα ,όπως διευκρίνιζε, “θα αντικαταστήσει κατά 80% το μνημόνιο μέσα στο 2016!”, την ίδια ώρα ο κ. Τσακαλώτος παρακολουθούσε δημόσια συνεδρίαση της συνιστώσας των “53”, κατά την οποία το μέλος της κ. Λάμπρου (ναι, ο γνωστός “θεσμικός” συνομιλητής των έγκλειστων τρομοκρατών!) διακήρυσσε από βήματος ότι “ η ουσία της πολιτικής μας, πρέπει να είναι η ρήξη, η ανατροπή, με αιχμή του δόρατος το “παράλληλο πρόγραμμά” μας, με το οποίο αντικαθιστούμε το μνημόνιο...”. Βεβαίως το “παράλληλο” αποσύρθηκε καθ' ολοκληρία μέχρι να πεις κύμινο μετά τις απειλές των δανειστών, γεγονός που έκανε την γνωστή μας κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, (των προσφύγων “που λιάζονται, και μετά εξαφανίζονται μυστηριωδώς...”) να γίνει έξω φρενών και ν' ανακράξει “επιτέλους, πόσες ήττες θα υποστούμε ακόμη;”

Μα, είναι απλό και πρόδηλο: η κυβερνητική “ντρίπλα” της κατάθεσης... στο πόδι του νομοσχεδίου για το “παράλληλο πρόγραμμα”, απέβλεπε στο να καθησυχάσει παραπλανητικά τους κυβερνητικούς βουλευτές που και με δυσφορία πέρασαν πριν λίγες μέρες κάποια “προαπαιτούμενα”, αλλά και δεν είναι δεδομένη η στάση τους στα... επερχόμενα και κρισιμότερα: ασφαλιστικό, εργασιακό, φορολογικό. Ήθελε να “πείσει” την εν ταραχή κυβερνητική πλειοψηφία, ότι “εμείς, παραμένουμε πιστά προσκολλημένοι στην ...κατάργηση του μνημονίου δια του παραλλήλου προγράμματος”! Και την (βεβαία...) απόσυρσή του, θα την χρέωνε (όπως και έκανε...) στην “αμετανόητη αντιπολίτευση” που με την εθνικά επιζήμια τακτική της “άνοιξε τα μάτια του δανειστών”! Των... κουτόφραγκων!

Ταυτόχρονα θέλησε να χαϊδέψει και την εκλογική πελατεία του, η οποία με την παρόλα του “προγράμματος Θεσσαλονίκης” του έδωσε την εξουσία τον περασμένο Ιανουάριο, και με την μπαρούφα του “παράλληλου προγράμματος” την συγκράτησε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου! Το μήνυμα; “Εμείς θέλουμε και πασχίζουμε, αλλά η αντιλαϊκή αντιπολίτευση και οι ανελέητοι δανειστές, μας βάζουν τρικλοποδιές! Αλλά... εμείς, θα νικήσουμε!”

Το μόνο απολύτως βέβαιο, είναι ότι ο κ. Τσίπρας, δεν έχει την παραμικρή πρόθεση και διάθεση να συγκρουσθεί με τους εταίρους δανειστές μας. Δείχνει ότι πολεμάει... να βάλει μυαλό! Στην αυτοκριτική του που έκανε σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο πρόσφατα, ομολόγησε ότι στην...πρώτη φορά αριστερά “κάναμε λάθη, χάσαμε χρόνο, στο τέλος μας τέλειωσαν τα χρήματα και οι δυνάμεις, δεν εκτιμήσαμε σωστά τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες στην Ευρώπη, Αν το ήξερα αυτό, θα είχα πάρει πιο γενναίες αποφάσεις από την αρχή...”.

Είθε να είναι έτσι. Και απλώς με τους γνωστούς επικοινωνισμούς του, να κοροϊδεύει(;) απλώς γηγενείς... συντρόφους και ψηφοφόρους. Και με την ελπίδα οι ξένοι συνομιλητές του, να κατανοούν τους μικροπολιτκάντικους τσαρλατανισμούς και να μην τους δίνουν μεγαλύτερη αξία από αυτή που μπορεί να έχουν(;) στο εγχώριο τσίρκο μας...

Θάνος Οικονομόπουλος
http://www.iefimerida.gr/blog-content/241643/o-k-tsipras-mas-koroideyei-me-programma#ixzz3uhKqE8vV