18 Δεκεμβρίου 2015

H Noρβηγία πρόκειται να χαρίσει στην Φινλανδία ένα... βουνό

Oι Νορβηγοί αποφάσισαν να κάνουν δώρο στην Φινλανδία για τα 100 χρόνια από την κύρηξη της ανεξαρτησίας της μια κορυφή ενός βουνού που βρίσκεται στα σύνορα των δύο χωρών

Όταν δεν πάει η Φινλανδία στο βουνό, πάει το βουνό στην Φινλανδία. Ή μάλλον, δωρίζεται ένα βουνό στην Φινλανδία, από την γείτονα Νορβηγία, στην οποία έχει ξεκινήσει μία εκστρατεία για το τι δώρο μπορεί να κάνουν για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Φινλανδίας από τους Ρώσους.

Για την ακρίβεια δεν πρόκειται για ένα ολόκληρο βουνό, αλλά για την κορυφή του, η οποία βρίσκεται από την πλευρά της Νορβηγίας για μόλις... 20 μέτρα.

Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει στο Διαδίκτυο καλεί την κυβέρνηση της Νορβηγίας να χαρίσει και αυτό το μικρό κομμάτι του βουνού στους Φινλανδούς, έτσι ώστε να αποκτήσουν όχι μόνο ολόκληρο τον ορεινό όγκο αλλά και το υψηλότερο σημείο της χώρας τους,.

Η ψηφοφορία που έχει ξεκινήσει σε ειδική σελίδα του Facebook έχει αρχίσει να γίνεται viral στη Νορβηγία, και όπως όλα δείχνουν, όταν θα έρθει η ώρα το 2017, η κυβέρνηση της χώρας θα αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση. Άλλωστε πόσες χώρες έχουν την ευκαιρία να κάνουν δώρο ένα βουνό (έστω και την κορυφή του...) στον γείτονά τους;