09 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΘΡΟΣ! Πολύ σοβαρές αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε το νέο δ.σ της ΕΣΗΕΑ

Σε πολύ σοβαρές αποκαλύψεις αλλά και καταγγελίες για “πραξικοπηματικό” τρόπο με τον οποίο συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με επικεφαλής, προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ μέλος του ΔΣ, κάνει ο γνωστός δημοσιογράφος και εκλεγμένο μέλος της διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Χρήστος Μαζανίτης.

Πραγματικά αξίζει να διαβάσετε την επιστολή Μαζανίτη, με τις εξαιρετικά γλαφυρές περιγραφές του απίστευτου παρασκηνίου που οδήγησε στην εκλογή του νέου ΔΣ στην Ένωση Συντακτών. είτε είστε δημοσιογράφος, είτε όχι.

Η επιστολή του Χρήστου Μαζανίτη:

Πραξικόπημα στην ΕΣΗΕΑ

«Η Ιστορία γράφεται από τους νικητές.»

Ναπολέων Βοναπάρτης, 1769-1821, Γάλλος ηγέτης

Καθόλου τυχαία δεν είναι η εξέλιξη που έλαβε χώρα, χθες, εντός της αιθούσης συνεδριάσεων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, μία χούφτα ανθρώπων που με τις πράξεις τους και τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει τον Κλάδο στην εξαθλίωση, το απόγευμα της Τρίτης, 8 Δεκεμβρίου, πρωταγωνίστησαν στην τελευταία πράξη του Πραξικοπήματος ενάντια στην βούληση του δημοσιογραφικού κόσμου, όπως αυτή αποτυπώθηκε ηχηρά στις εκλογές της 5ης Ιουνίου.

Ναι, η ιστορία γράφεται από τους νικητές, όμως εν προκειμένω οι Πραξικοπηματίες αποφάσισαν να γράψουν την δική τους ιστορία. Μία ιστορία την οποία αμέσως μετά την εκλογή του προεδρικού μορφώματος αποφάσισαν να την αποτυπώσουν εγγράφως στην πανηγυρική τους ανακοίνωση με την φράση «Το σχέδιο ακυβερνησίας στην ΕΣΗΕΑ, που επεξεργάστηκαν και έθεσαν σε εφαρμογή εργοδοτικά κέντρα, μαζί με τους εκπροσώπους τους, από τις εκλογές του Ιουνίου, έπεσε στο κενό».

Για να μιλήσουμε, λοιπόν, και στη γλώσσα των Πραξικοπηματιών… συντρόφων, «Κάθε αιώνας έχει τον δικό του Μεσαίωνα», όπως έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας Ταράνωφ. Και η αυγή του δεύτερου αιώνα ζωής της ΕΣΗΕΑ σημαδεύτηκε με τον Μεσαίωνα που επιχειρούν να φέρουν οι «λίγοι» και λίγοι. Δεν θα τους περάσει. Τα ψωμιά αυτού του Προεδρείου είναι λίγα και η πτώση τους θα είναι εκκωφαντική.

Οι… πικρές αλήθειες

Εδώ και μήνες, αυτοί που οργάνωσαν και έφεραν σε πέρας αυτό το σχέδιο χρησιμοποιούσαν ως όμηρους τους άνεργους συναδέλφους μας, στήνοντας και εφαρμόζοντας ένα άθλιο παιχνίδι σε βάρος τους. Γνώριζαν ότι ο διευθυντής της ΕΣΗΕΑ μπορούσε να ενεργήσει ως «νόμιμος εκπρόσωπος» για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου για την εκταμίευση και απόδοση των χρημάτων του προγράμματος Voucher στους άνεργους συναδέλφους – συμπολίτες μας. Κι όμως, επί σειρά μηνών αυτοί, που τώρα πήραν τις καρέκλες, μπλοκάριζαν κάθε ενέργεια που μπορούσε να γίνει. Ήθελαν να χρησιμοποιούν τους άνεργους ως άλλοθι, για να παίζουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια και να υπηρετούν τις μισαλλόδοξες φιλοδοξίες τους, αδιαφορώντας ότι – κυριολεκτικά – έπαιζαν με ανθρώπινες ζωές. Ποντάριζαν στην εξαθλίωση ανθρώπων και χάραζαν τα δικά τους σχέδια εν μέσω… οινοποσίας και γέλιων με εκλεκτά εδέσματα. Κρατούσαν όμηρους όλους τους συναδέλφους, αυτούς τους μήνες, μη επιτρέποντας στον διευθυντή της ΕΣΗΕΑ να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την εκταμίευση των χρημάτων.

Μία διαδικασία, που αποφάσισαν να ξεμπλοκάρουν ξαφνικά την Παρασκευή και να την τρέξουν με πρακτικές – εξπρές την Δευτέρα! Για να χρησιμοποιήσουν ως… παράσημο τις «εξελίξεις» και να παρουσιάσουν ως άλλοθι την εκλογή του πρώτου Προεδρείου Συνταξιούχων στην ιστορία της ΕΣΗΕΑ, ανατρέποντας Πραξικοπηματικά την καθαρή βούληση του εκλογικού Σώματος

Δεν έδωσαν λύση αγαπητοί συνάδελφοι. Αποφάσισαν να ξεμπλοκάρουν την λύση, που από τον περασμένο Ιούνιο μπορούσε να δοθεί και όλοι οι άνεργοι – δικαιούχοι των προγραμμάτων Voucher να πάρουν τα χρήματά τους.

Είναι οι ίδιοι που εμφάνιζαν ως… λαμόγιο τον διευθυντή της ΕΣΗΕΑ και του απαγόρευαν να υπογράψει τη σχετικό διαβιβαστικό προς την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. για τις «άδειες κυκλοφορίας δακτυλίου». Μπλοκάριζαν και αυτή την διαδικασία διότι όταν ήμουν Προεδρεύον του ΔΣ πήρα στα χέρια μου τις λίστες και έκοψα όλα τα ρουσφέτια. Ναι, αυτοί που τώρα πήραν στα χέρια τους τις τύχες της ΕΣΗΕΑ έδωσαν το «πράσινο φως» για να σταλούν προς την Ελληνική Αστυνομία λίστες που περιλαμβάνουν και ανθρώπους που δεν είναι εκλεγμένοι σε κανένα όργανο της ΕΣΗΕΑ, που δεν είναι εργαζόμενοι στην ΕΣΗΕΑ. Δυστυχώς για αυτούς υπάρχουν έγγραφα, που θέτω στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου.

Απέναντι στους εργαζόμενους

Αναρωτιέμαι, που βρίσκονταν όλοι αυτοί όλους αυτούς τους μήνες; Δεν τους θυμάμαι να δίνουν το «παρών» σε καμία συνέλευση εργαζομένων που η επιχείρηση τούς απέλυε ή τους μείωνε τους μισθούς. Κι όπου βρέθηκαν (που ήταν ελάχιστες) δεν έβγαζαν άχνα ή πετούσαν μία επαναστατική… φιλοσοφία και μετά έσπευδαν να εξαφανιστούν. Γιατί δεν έχουν την τόλμη να κοιτάξουν στα μάτια κανέναν από τους συναδέλφους, που έχουν πουλήσει.

Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στο γραφείο του κυρίου Φώτη Μπόμπολα, στον Πήγασο, μαζί με τον νέο «Πρόεδρο», τον νέο «Α’ Αντιπρόεδρο» και τον εκλεγμένο με την παράταξη του ΚΚΕ. Ο κος Μπόμπολας ανακοίνωσε στους συναδέλφους της εφημερίδας GOAL ότι πλέον θα εργάζονται για 6 ημέρες και θα πληρώνονται για 5, υποχρεώνοντάς τους να υπογράψουν και νέα ατομική σύμβαση, για να είναι καλυμμένος και νομικά.

Για να εξηγούμαι, με τον εν λόγω επιχειρηματία δεν έχω τίποτα επί προσωπικού. Ο κύριος Μπόμπολας είναι επιχειρηματίας και είναι «λογικό» να θέλει να το καλύτερο για τα οικονομικά της επιχείρησης και τα δικά του. Όμως, οι «νέοι» του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ αντί να στυλώσουν τα πόδια τους υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα του κλάδου δέχθηκαν αγόγγυστα όσα ζητούσε ο κος Μπόμπολας και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να… παραπονεθούν γιατί δεν τους είχε κεράσει εσπρεσσάκια και νερό η γραμματέας. Βλέπετε, γι’ αυτούς ήταν πολύ ακριβό να ρίξουν 50 λεπτά στο μηχάνημα να πάρουν νεράκι, πριν μπουν στην συνάντηση.

Δεν ίδρωσε το αυτί τους όταν ο κος Μπόμπολας τους παρουσίασε την έκθεση του οίκου Grant Thornton, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η συγχώνευση ΔΟΛ – ΠΗΓΑΣΟΥ, με ταυτόχρονη απόλυση του 56% των εργαζομένων από τα δύο «μαγαζιά». Το πέρασαν στο… ντούκου, σαν κάτι που θα γίνει κάποια στιγμή. Αλλά ποιος να νοιαστεί για τους εργαζόμενους; Οι συνταξιούχοι;

Προσπάθησα ουκ ολίγες φορές για την ανατροπή της συγκεκριμένης απόφασης του επιχειρηματία. Δυστυχώς, οι «δύο» είχαν συγκροτήσει ένα άτυπο τραστ και στρογγύλευαν κάθε φορά ότι επιχειρούσα να πω, διευκολύνοντας τα σχέδια σε βάρος των συναδέλφων. Οι νεόκοποι Πραξικοπηματίες φρόντισαν να πουλήσουν τους συναδέλφους. Βρήκαν και άλλοθι, γρήγορα γρήγορα… «Μα κάποιοι είχαν υπογράψει» έσπευσε να μου πει η νομική σύμβουλος, που συνεπικουρούσε στα λεγόμενά τους.

Κι όταν ο εκλεγμένος με την παράταξη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» (ΚΚΕ) εξέφρασε την αγωνία προς τον επιχειρηματία σχετικά με το «πώς θα ζήσουν οι εργαζόμενοι, που αναγκάζονται σε υπερεργασία με λίγα χρήματα», έσπευσαν οι «δύο» να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης και έτσι, για τα μάτια του κόσμου, να παρακαλέσουν – υποτίθεται – να δώσει έστω κάτι από τα οφειλόμενα μηνών προς τους εργαζομένους. «Δεν μπορώ να υποσχεθώ τίποτα» ήταν η απάντηση του επιχειρηματία, αλλά οι «δύο» την αποδέχθηκαν, εκφράζοντας με κροκοδείλια δάκρυα την απογοήτευσή τους.

Αισθάνθηκα ότι έδινα μόνος μία μάχη σε στημένη σκακιέρα. Ήλπιζα ότι τουλάχιστον ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ήταν έως ένα βαθμό μαζί μου, στο πλευρό των εργαζομένων.

Όμως, το απόγευμα της Τρίτης (8/12/2015), οι μάσκες έπεσαν. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ ήταν αυτός, που αφού προηγουμένως ζήτησε προθεσμία 15 λεπτών, πήρε το «οκ» από την παράταξή του για να πει «ναι» δια της ψήφου του στο πραξικόπημα των συνταξιούχων, με πρόεδρο και αντιπρόεδρο τους «δύο»! Αυτούς, που βγαίνοντας από το γραφείο του κου Μπόμπολα υποτίθεται ότι είχε αηδιάσει μαζί τους και δεν ήθελε να τους ξαναδεί.

Όπως πούλησαν όλοι αυτοί οι Πραξικοπηματίες τους συναδέλφους σε όλα τα μαγαζιά που πήγαινα μόνος κι έπεφταν κεφάλια από τα τσεκούρια με τις μειώσεις και τις απολύσεις.

Γιατί τώρα…

Ο καθ’ εις εκ των αναγνωστών της παρούσης θα αναρωτηθεί κι ευλόγως «γιατί δεν τα έλεγες τόσους μήνες και τα λες τώρα;».

Διότι από την πρώτη στιγμή αυτό για το οποίο μαχόμουν ήταν για την Ένωση. Σεβόμενος τις απόψεις όλων έκανα πολλές φορές υπομονή και έβαζα στην άκρη, χωρίς ποτέ όμως να διαγράφω, τα γεγονότα, τα οποία θα έθετα την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Εντός της αιθούσης του Διοικητικού Συμβουλίου πάντα όρθωνα ανάστημα απέναντι στην αδικία και τις πρακτικές της καμαρίλας.

Κατέθεσα τρεις φορές διαφορετικές συγκεκριμένες προτάσεις – είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά – για την Συγκρότηση Προεδρείου.

Είχα προειδοποιήσει σε συνεδρίαση του ΔΣ, τέλη Ιουνίου, ότι εάν οι συνταξιούχοι προχωρήσουν στην δημιουργία Προεδρείου, θα συνιστούσε πραξικόπημα. Το μόνο που είχαν να μου πουν ήταν να με απειλήσουν με δίωξη στο Πειθαρχικό. Μάλιστα συνάδελφοι. Όποιος εκφέρει πολιτική άποψη με αναφορές στις θεμελιώδεις αρχές της Δημοκρατίας μας πρέπει να διώκεται.

Ήλπιζα, όμως, ότι θα πρυτάνευε η λογική, η δημοκρατία και το δίκαιο. Ήμουν ρομαντικός και ονειροπόλος όπως αποδείχθηκε.

Προσωπικά, αντιστάθηκα στις «Σειρήνες» των επαγγελματιών συνδικα-ληστών όταν μου πρόσφεραν θέση στο προεδρείο για να νομιμοποιήσω το πραξικόπημά τους.

Το Πραξικόπημα

Ακόμη και την ύστατη στιγμή, μισή ώρα πριν την «μοιραία συνεδρίαση» έκανα τις ενέργειες που όφειλα, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους που με στήριξαν.

Σας ανέφερα για το συνδικαλιστικό πούλημα του ΚΚΕ, το οποίο μπορεί να μην πήρε «καρέκλα» μες στο Προεδρείο, όμως έχει συμβάλει τα μάλα στο Πραξικόπημα, που φέρει ευθέως την υπογραφή του.

Όμως το Πραξικόπημα φέρει και την υπογραφή του 82χρονου συνδικαλιστή, Χρήστου Κυρίτση, ο οποίος ενώ διατείνεται ότι πρεσβεύει την «Πατριωτική Δεξιά», έδωσε – με τα δύο χέρια – την συγκατάθεση στον όγδοο (8ο) σε ψήφους, προερχόμενος από την παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) να πάρει τα ηνία της Ένωσης. Όπως έκαναν και οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή!

Μόνο που εδώ είχαν τις ευλογίες του ΚΚΕ, και άλλων επαγγελματιών συνδικαλιστών, που με τις ψήφους των λίγων επιβιώνουν συνδικαλιστικά 3 δεκαετίες τώρα! Τρεις δεκαετίες τώρα μας… σώζουν! Νισάφι!

Δεν ντρέπονται…

Σχηματίστηκε ένα προεδρείο χωρίς προγραμματική διακήρυξη! Κι έχουν τα μούτρα οι Πραξικοπηματίες, πιστοί των πρακτικών που έχουν πολιτικά εφαρμόσει οι πιο «μαύροι» ηγέτες της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας να βγάλουν ανακοίνωση στην οποία τολμούν και μιλούν για «εργοδοτικά κέντρα»! Αυτοί που έσπευδαν να υποβάλλουν τα σέβη τους, προσφάτως σε εκδότη, τον οποίο καθυβρίζουν στο ακροατήριο για να το παίξουν «εργατοπατέρες»! Το γεγονός ότι ακόμη κι ο εκδότης τους βρίζει αποδεικνύει περίτρανα την κατάντια τους. Γλείφουν εκεί που φτύνουν.

Τι ζητούσα να γίνει και που κανείς από τους συνταξιούχους δεν δέχθηκε:

  • Να μπουν ορκωτοί λογιστές και να ξεσκονίσουν τα οικονομικά πεπραγμένα των διοικήσεων σε βάθος 16ετίας (οι 8 τελευταίες διοικήσεις)
  • Να γίνει έλεγχος για τα «θαλασσοδάνεια» που έχουν δοθεί από τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ σε «ημετέρους».
  • Να πάμε σε απεργίες διαρκείας για τον νόμο έκτρωμα για τα τηλεοπτικά κανάλια, που θα πετάξει στον δρόμο πάνω από 2.000 εργαζόμενους
  • Να πάμε σε απεργίες διαρκείας σε όποιο Μέσο Ενημέρωσης δεν υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
  • Να ξεσηκώσουμε όλο τον κλάδο για το Αγγελιόσημο και τον ΕΔΟΕΑΠ ενάντια στην κυβέρνηση, που θέλει να μας πάρει τα πάντα, διαλύει κάθε εργατικό κεκτημένο και ισοπεδώνει την ιδιωτική επιχειρηματικότητα.
  • Την έξωση των κουκουλοφόρων από τον ιστορικό κτήριο της ΕΣΗΕΑ στα Εξάρχεια και την δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας άστεγων συναδέλφων μας, που δεν έχουν κανέναν πόρο.
  • Την αλλαγή του εκλογικού νόμου – έκτρωμα που δίνει το δικαίωμα σε Πραξικοπήματα
  • Την απαγόρευση συμμετοχής των συνταξιούχων σε θέσεις ευθύνης στο Προεδρείο.
  • Την εκλογή Προέδρου από τους Ενωμένους Δημοσιογράφους και την συμμετοχή μόνο εργαζόμενων εκλεγμένων στο Προεδρείο
  • Την επέκταση του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο
  • Την είσοδο των εργαζόμενων στο ίντερνετ στην ΕΣΗΕΑ
  • Τον έλεγχο για το πάρτι επί σειρά ετών που στήθηκε στο κυλικείο της ΕΣΗΕΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Εξελεγκτικής Επιτροπής
  • Την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας ώστε το κτήριο της οδού Ακαδημίας να μην είναι έρμαιο στις βουλές ομάδων κουκουλοφόρων που όποτε θέλουν μπαίνουν και κάνουν τη… δουλειά τους ενώ ταυτόχρονα οι σφραγίδες της Ένωσης και κυρίως τα προσωπικά δεδομένα των συναδέλφων είναι εκτεθειμένα προς κάθε εισβολέα.
  • Την δημιουργία Ακαδημίας των Δημοσιογράφων και την συνεχή εκπαίδευση εργαζόμενων και ανέργων.


Έρχεται λαίλαπα

Αντ’ αυτών συνάδελφοι, το Πραξικοπηματικό Προεδρείο, που δεν έχει την νομιμοποίηση της εκλογικής βάσης και των παρατάξεων – είναι ψέματα αυτά που γράφουν στην ανακοίνωση οι Πραξικοπηματίες περί συμμετοχής 6 παρατάξεων – θα εφαρμόσει σιγά – σιγά το σχέδιο που έχει καταστρώσει σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Και πριν σπεύσει να με διαψεύσει ο 8ος σε ψήφους να του θυμίσω τι «κατσάδιασμα» δέχθηκε από τα κέντρα και παράκεντρα της Κουμουνδούρου και του «4ου ορόφου» επειδή τόλμησε (!) μετά τις δικές μου προσωπικές πιέσεις όταν προήδρευα να πει «ναι» στην απεργία για τον νόμο έκτρωμα για τα κανάλια. Το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν… παρανυχίδα μπρος στην σφαγή σε θέσεις εργασίας, μισθούς και εργασιακά κεκτημένα που φέρνει ο νόμος. Ένας νόμος που εντελώς τυχαία, λίγη ώρα μετά την εκλογή του νέου Πραξικοπηματικού ΔΣ διέρρευσε σε τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης η πληροφορία ότι θα εφαρμοστεί χωρίς το ΕΣΡ, όπως προβλέπει ο νόμος!

Συνάδελφοι, η εκτίμησή μου, βάσει όλων όσων έχω αντιληφθεί είναι ότι το Πραξικοπηματικό Προεδρείο θα πει «ναι» στην μείωση του Αγγελιοσήμου ή και στην κατάργησή του. Θα πει «ναι» στην ενοποίηση Ταμείων στο ΕΤΑΠ και την λεηλασία των αποθεματικών του. Θα οδηγήσει σε λουκέτο τον ΕΔΟΕΑΠ. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σώσουν ότι μπορούν από τις συντάξεις τους και βέβαια τις καρέκλες τους.

Δεν έχουν ιδέα για τα τεκταινόμενα στις νέες τεχνολογίες που έχουν εισβάλει στο επάγγελμά μας. Εσχάτως έμαθαν ότι αυτή η οθόνη που μοιάζει με τηλεόραση συνοδεύεται από ένα πράγμα που λέγεται πληκτρολόγιο κι ένα άλλο πράγμα που λέγεται ποντίκι και που καμία σχέση δεν έχει με τα ποντίκια – πάστες.

Κάποιοι, όχι δεν ξέρουν να διαβάζουν mail στον υπολογιστή τους, για smartphone ούτε αστείο, αλλά δεν έχουν καν υπολογιστή στα γραφεία τους (!) ενώ αφορίζουν τις νέες τεχνολογίες ως «μηχανήματα του διαβόλου». Άντε τώρα να τους εξηγήσει κάποιος τι είναι το e-mail!

Έχουμε πόλεμο

Κανένα Πραξικόπημα ιστορικά δεν έγινε με τη συμμετοχή των πολλών. Κι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Θα ήταν τουλάχιστον άστοχο να μην συγχαρώ δημοσίως την ειλικρινή στάση της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή». Μπορεί να έχουμε τεράστιες ιδεολογικές αποκλίσεις, όμως η συνέπεια των λόγων και των πράξεών τους είναι δεδομένη και οι εξελίξεις με την παραίτηση που ζήτησαν του διορισμένου μέλους εύχομαι να γίνουν πραγματικότητα. Θα είναι το πρώτο βήμα προς μια ελεύθερη ΕΣΗΕΑ, που τελεί υπό το καθεστώς των Πραξικοπηματιών εδώ και 24 ώρες.

Σε ότι με αφορά προσωπικά, θα τιμήσω μέχρι τελευταίας ρανίδας την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι 200 συνάδελφοι, οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν διά της ψήφου τους. Δεν πρόκειται να προδώσω τις κοινές αγωνίες, τα οράματά μας και τα όνειρα που κάνουμε για την εξυγίανση του Κλάδου, την εξάλειψη της ανεργίας και την πάταξη της αδικίας.

Κατάγομαι από την Ήπειρο, κι έχω ως οδηγό τους προγόνους μου, που έχουν σηκώσει κεφάλι σε κάθε κατακτητή και τύραννο, που πλήρωσαν με την ζωή τους το πάθος για την ελευθερία. Τιμώ τους αγώνες των προγόνων μας. Έχω μάθει να ζω ως Έλληνας. Κι ως Έλληνας, βαθιά δημοκράτης και δημοσιογράφος δεν πρόκειται να δώσω άφεση στους σύγχρονους «Εφιάλτες» και «Νενέκους» – πρωταγωνιστές του Πραξικοπήματος.

Συνάδελφοι, δεν είμαστε ηττημένοι. Ζούμε υπό καθεστώς Δικτατορίας και ισοπέδωσης κάθε δημοκρατικής έννοιας. Δημοσιογραφία, Πραξικόπημα και Μπότες δεν πάνε μαζί.

Ενωμένοι – μια γροθιά θα δώσουμε τη μάχη ώστε σύντομα να καταρρεύσει αυτό το Προεδρείο και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Εκεί, όπου η δύναμη των πολλών θα ισοπεδώσει το Πραξικόπημα των λίγων και «λίγων».

Από σήμερα κιόλας, ξεκινώ όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανασύνταξη του φιλελεύθερου και κεντρώου χώρου. Ζητώ απ’ όλους όσοι θέλουν ανάψει ο πυρσός της ελπίδας να στρατευθούν στον αγώνα. Έναν αγώνα δύσκολο, επίπονο και με πολλά εμπόδια.

Όμως η δικαίωση θα είναι δική μας. Για τις ζωές μας, για την αξιοπρέπειά μας, για την εργασία μας, για τις νέες γενιές. Μας ενώνουν πολλά. Θα παλέψουμε. Θα κερδίσουμε… Σύντομα!

Είμαστε Ανεξάρτητοι
Είμαστε Αδέσμευτοι
Είμαστε ΠΟΛΛΟΙ
Είμαστε Ενωμένοι
Είμαστε Δημοσιογράφοι.

Χρήστος Μαζανίτης – μέλος του Ελεύθερου Δημοκρατικού Τμήματος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ