11 Δεκεμβρίου 2015

Μέγας ΠΑΟΚ – Κέρδισε τα γατάκια μέσ' στο Ντόρτμουντ [βίντεο]

Για την ιστορία και την φανέλα του έπαιξε ο ΠΑΟΚ και κέρδισε την Ντόρτμουντ μέσα στο γήπεδο της με 1-0 κλείνοντας έτσι με πολύ εντυπωσιακό τρόπο την φετινή ευρωπαϊκή πορεία του.

Για τον ΠΑΟΚ το γκολ έβαλε ο Μακ στο 34' μετά από εκπληκτική κάθετη μπαλιά του Μυστακίδη, ενώ οι Γερμανοί είχαν μεγάλες ευκαιρίες, δοκάρι στο 76' με τον Ομπαμεγιάνγκ και κατοχή μπάλας πάνω από 70%.

Το ρίσκο του Iγκό ρ Τούντορ, να δώσει όλο το γήπεδο στην διάθεση των γηπεδούχων, απέδωσε καρπούς καθώς στην δεύτερη ευκαιρία (η πρώτη ήταν γκολ του Τζαβέλλα που ακυρώθηκε σωστά) οι Θεσσαλονικείς άνοιξαν το σκορ με τον Μακ και χάρη στην σεμιναριακή τους άμυνα που ήταν τυχερή στο τέλος (42’ δοκάρι ο Ρόις) πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο «δικέφαλος» τα χρειάστηκε, όμως η σιγουριά που έβγαζε η παρουσία του Παναγιώτη Γλύκου ήταν καθοριστική. Όταν δε, ούτε ο διεθνής γκολκίπερ μπορούσε να επέμβει, το έκαναν τα δοκάρια του (είχε ο Ομπαμεγιάνγκ). Τα τελευταία λεπτά πέρασαν με τους παίκτες του Τούντορ με όπλο την αυτοπεποίθησή τους να ροκανίζουν τον χρόνο και να φτάνουν στην ιστορική νίκη με το τελευταίο σφύριγμα του Φινλανδού διαιτητή.

Ντόρτμουντ (Τόμας Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Γκίντερ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Παρκ, Στένζελ, Μπέντερ (46’Βιγκλ), Καγκάβα (66’Ομπαμεγιάνγκ), Ρόις (46’ Μχιταριάν), Γιανουζάι, Ράμος

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Μυστακίδης (77’ Ροντρίγκες), Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (66’Λέοβατς), Μπερμπάτοφ (71’Σάμπο)

Ετσι, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 3ος, με την Ντόρτμουντ 2η μιας και η Κράσνονταρ νίκησε μέσα στην έδρα της Καμπάλα με 0-3.

3ος Ομιλος

Καμπάλα - Κράσνονταρ 0-3
Ντόρτμουντ - ΠΑΟΚ 0-1

Η βαθμολογία:

1. Κράσνονταρ 13

2. Ντόρτμουντ 10

3. ΠΑΟΚ 7

4. Καμπάλα 2