01 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Συνεδρίαση-εξπρές της ΚΟ ΝΔ-Πλακιωτάκης: Εξεταστική για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών-Απαξίωσε ο Μεϊμαράκης

Μεγάλο αστέρι ο Βαγγέλας... σιγά μην πάει να ακούσει τον Πλακιωτάκη... Βαγγέλη δείξε το πραγματικό πρόσωπό σου

Με παρεμβάσεις για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης η κοινοβουλευτική ομάδα «εξπρές» της Νέας Δημοκρατίας.

Η συνεδρίαση δεν διήρκεσε ούτε μία ώρα. Πάντως, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ παρόντες ήταν οι τρεις υποψήφιοι κ.κ. Γεωργιάδης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας.
Αν και ο μεταβατικός πρόεδρος κράτησε χαμηλούς τόνους, εξαπολύοντας κυρίως επίθεση στην κυβέρνηση, αρκετοί από τους συμμετέχοντες ζήτησαν να βρεθεί χρόνος εκλογής και ‎να συνεννοηθούν όλοι οι υποψήφιοι, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι «η βάση βράζει και χρειάζεται ο τόπος αντιπολίτευση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Τζιτζκώστας κάλεσε οποίον δεν θέλει εκλογές να το πει, ενώ συμπλήρωσε ότι «μαθαίνω ότι υπάρχουν τέσσερις εταιρίες» και ζήτησε εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου, «διότι η ενότητα κινδυνεύει, η βάση βράζει και χρειάζεται ο τόπος αντιπολίτευση».
Κατά την παρέμβασή του ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε, με παρέμβασή του, ότι είχαν αποφασίσει στην προηγούμενη συνεδρίαση να βρουν χρόνο εκλογής και ‎να συνεννοηθούν όλοι οι υποψήφιοι.

«Δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα», τόνισε και υπογράμμισε ότι «έχουν ευθύνη και ο μεταβατικός πρόεδρος και οι τέσσερις υποψήφιοι, δεν μπορούμε να ξευτιλιζόμαστε έτσι».

Πλακιωτάκης: Θα ζητήσουμε εξεταστική για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Κατά την ομιλία του ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον Αλέξη Τσίπρα, ενώ με αφορμή τη σύσκεψη του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός, αφού προκάλεσε αστάθεια στην κυβέρνηση του, άρχισε να ψάχνει συνενόχους, κάνοντας πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των πολιτικών δυνάμεων του τόπου.

Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο κ. Τσίπρας, μετά τις κάλπικες υποσχέσεις, επιστράτευσε την κάλπικη συνεννόηση, καταφεύγοντας στο συμβούλιο αρχηγών.

«Εξαπέλυσε ύβρεις σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι απέδειξε ότι στόχος του είναι να πολώσει και να διχάσει.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον προϋπολογισμό και στο ασφαλιστικό, επισημαίνοντας τη μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Υποστήριξε ακόμη ότι τον πρωθυπουργό δεν τον ενδιαφέρει ο σφαγιασμός των συντάξεων, «τον ενδιαφέρει μόνο να ψηφιστεί το ασφαλιστικό και έκανε λόγο για πολιτικό αμοραλισμό».

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αντικοινωνικές αποφάσεις της κυβέρνησής του και τέλος, προανήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία, θα ζητήσει εξεταστική για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ