10 Δεκεμβρίου 2015

ΜΠΟ@ΡΔΕΛΟ ΟΛΑ! ! Λοβέρδος κατά Παππά για τις «ακέφαλες» Ανεξάρτητες Αρχές

Ζητά εξηγήσεις για την θεσμική αρρυθμία που έχει προκαλέσει ο πρόσφατος νόμος για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ στην λειτουργία κρίσιμων Ανεξάρτητων Αρχών

Εξηγήσεις για την θεσμική αρρυθμία που έχει προκαλέσει ο πρόσφατος νόμος για τις αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ στην λειτουργία κρίσιμων Ανεξάρτητων Αρχών ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ» εξηγεί ότι ο νέος νόμος κατάργησε την πλειοψηφία των μελών των  Διοικητικών Συμβουλίων των συνταγματικών ανεξάρτητων αρχών και πως παρά τις δεσμεύσεις του υπουργού για ορισμό νέων συμβουλίων εντός δύο μηνών, τίποτα δεν έχει γίνει έως σήμερα.

«Με τροπολογία στο νόμο αδειοδότησης των Μ.Μ.Ε. («Αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης…» ΦΕΚ 133/Α/29.10.2015) καταργήσατε την πλειοψηφία των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων συνταγματικώς προβλεπόμενων ανεξάρτητων αρχών και για να μειώσετε την ένταση των διαμαρτυριών ορίσατε προθεσμία δύο μηνών για τη «συμπλήρωση» των ανωτέρω Συμβουλίων. Ήδη, όμως, η προθεσμία αυτή εξαντλείται, δίχως την εκ μέρους σας εκκίνηση της δυσχερούς σχετικής διαδικασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος για να προσθέσει: «Πώς θα καλύψετε τη διαφαινόμενη παρατυπία σας με την πάροδο του διμήνου; Πώς θα αποφύγετε να είναι η τήρηση των διαδικασιών εφαρμογής του νόμου (π.χ. 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων) πλήρης κι ουσιαστική κι όχι εκβιαστική;».